112/Misdaad

Dodelijk drama Kaaplaantje: “Mijn vader liep met man naar buiten”

Hoogeveen – De zoon van de eigenaar van het Chinees restaurant Lotus aan de Hoofdstraat in Hoogeveen heeft tegen De Stentor bevestigd dat de man (45), die gisteravond is overleden bij een auto-ongeval aan het Kaaplaantje, zijn vader is.

“Het enige dat wij weten is dat mijn vader met een meneer naar buiten liep”, aldus de zoon tegen De Stentor. Hij vervolgt: “Mijn  moeder was omstreeks 22 uur aan het werk in de keuken. Het laatste dat ze van mijn vader heeft gezien is dat hij met een meneer naar buiten liep. Daarna hoorde ze van de politie dat hij in het ziekenhuis in Groningen lag en was overleden”.

Politie onderzoekt incident

De politie doet onderzoek naar het incident in Hoogeveen dat donderdagavond plaatsvond. Zowel in de auto als naast dit voertuig troffen agenten twee personen aan. Beiden raakten ernstig gewond. Een van hen overleed later die avond. De politie heeft sterke vermoedens dat dit incident gerelateerd kan worden aan een gebeurtenis eerder die avond bij een restaurant in Hoogeveen.

Misdrijf
In het gecrashte voertuig troffen agenten een hoeveelheid geld aan. Het is niet bekend waar dit geld vandaan kwam. Wel heeft de politie aanwijzingen dat de gebeurtenis gelinkt kan worden aan een restaurant. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is geweest van een misdrijf in of nabij deze horecagelegenheid en of er meerdere personen betrokken zijn geweest. Daarbij kijkt de recherche specifiek naar de rol van beide personen die bij het ongeval met de auto betrokken zijn geweest.

Het overleden slachtoffer is een man uit Hoogeveen. De man die gewond raakte is een inwoner van Den Haag. In de omgeving is tweede inwoner van Den Haag aangehouden. Wat zijn rol is wordt onderzocht.

Getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Op www.politie.nl/contact staan andere manieren om in contact te komen met de politie.

Zie ook: Dossier Overval Lotus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen