Dode en zwaargewonde bij bizarre crash na overval UPDATE

Hoogeveen – Rond 21:54 uur kwam de melding binnen ongeval eenzijdig op het Kaaplaantje in Hoogeveen. Op de doodlopende straat stond een zwaar vernielde auto tegen een muurtje van parkeergarage De Kaap. Bij de crash is een dode gevallen en is één persoon zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De BMW is totaal vernield.

“Eigenaar Chinees Restaurant Lotus komt om het leven bij overval”

Terwijl de personen door de brandweer uit de BMW werden gehaald, vond de politie op de achterbank een grote hoeveelheid contant geld. De traumahelikopter werd opgeroepen en de straat werd afgezet. De politie spreekt van een plaats delict. De recherche doet momenteel onderzoek naar het voorval.

Update 00:01 uur

Update 00:30 uur

Getuigen spreken van een overval op Chinees restaurant Lotus aan de Hoofdstraat in Hoogeveen waarbij de eigenaar zou hebben getracht  om de dader te stoppen en daarbij om het leven zou zijn gekomen gekomen. De vluchtauto botste tegen een betonnen rand van een parkeergarage. Er lag een man zwaar gewond op straat naast het geopende portier aan de bestuurderskant. De bestuurder, eveneens zwaar gewond, lag er vlak naast: half op straat en in de auto. Er was veel paniek en consternatie. Getuigen sprongen de gewonden te hulp en trachtten de bloedingen te stoppen in afwachting van medisch personeel. Omwonden kwamen geschrokken door de zeer harde knal waarmee het een en ander gepaard ging. Een forensisch onderzoek moet meer duidelijkheid verschaffen.

Update 19 oktober

De volgende ochtend blijken bloemen te zijn neergelegd op plaats van het ongeval, ter nagedachtenis aan de overleden man. inmiddels is bevestig dat de overledene, de eigenaar van restaurant Lotus betrof. Ook is inmiddels bekend dat een man uit Den Haag is aangehouden. Hij zou gisteravond zich vreemd hebben gedragen en houdt mogelijk verband met het dramatische ongeval. Volgens het AD, zou politie ook onderzoeken of er mogelijk verband is met Chinese misdaadorganisaties.

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Dode en zwaargewonde bij bizarre crash na overval UPDATE

Geef een antwoord