Café de Schout pakt eerste overwinning van het seizoen

Hoogeveen – De darters van Superleague team Café de Schout hebben afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Café de Schout in Hoogeveen was het met 6-4 te sterk voor Legend Reen Sneek.

Het begin van de wedstrijd startte nerveus voor Café de Schout. Tijdens de Round Robin kwam het team al snel op een forse achterstand te staan door een aantal goede finishes (o.a. twee keer op bulls eye) van de bezoekers uit Friesland. Het Hoogeveense team knokte zich, zoals al vaker dit seizoen, nog knap terug tot 5-7, maar dit kon niet voorkomen dat het eerste punt uiteindelijk naar Legend Reen Sneek ging.

Tijdens de eerste single van de wedstrijd toonde Hans de Vries namens Café de Schout sterk spel. Met o.a. drie 180-scores liet hij zijn tegenstander scorend ver achter zich, maar door enkele gemiste dubbels kon Dennis Iedema namens de bezoekers profiteren en de single uiteindelijk met 4-3 winnen. Martijn Meinen kon vervolgens niet voorkomen dat Gerrit ter Schuur de Friezen op een 3-0 voorsprong bracht. In de derde single van de wedstrijd had Bert Jan Mulder veel moeite om Gijsbert van Malsen van zich af te schudden. Alle eigen legs werden behouden, waardoor een laatste beslissende leg nodig was. Via de bull werd bepaald dat Bert Jan de leg mocht beginnen en zoals de hele wedstrijd verliep wist hij ook deze eigen leg te behouden: 4-3. Wesley Kranghand mocht vervolgens namens Café de Schout proberen de aansluiting te vinden met Legend Reen Sneek. En dit deed hij. In een degelijke partij werd Meinte Hibma met 4-1 aan de kant gezet.

Onder het genot van heerlijke balletjes van Drentse Vleeswaren Geesbrug werd de wedstrijd voortgezet met de koppelpartijen en aan het Hoogeveense team de taak om de wedstrijd definitief om te draaien. En dat lukte. In de eerste koppelpartij wisten Bert Jan en Wesley met een 3-2 overwinning de wedstrijd weer gelijk te trekken. Vervolgens brachten Hans en Martijn Café de Schout definitief op voorsprong. Met een prachtige 122 finish (via bull, dubbel 18, dubbel 18) besliste Hans de koppelpartij in het voordeel van de Schout. In een poging om het momentum van het Hoogeveense team te breken bracht Sneek twee verse krachten in voor de derde koppelpartij. Theo de Jong en Gillian Dobber konden echter niet voorkomen dat Café de Schout definitief het eerste punt van het seizoen veilig stelde. Bert Jan Mulder finishte in de beslissende leg 112 tot grote vreugde van de aanwezige supporters. Natuurlijk wilde Café de Schout nu de volle buit in Hoogeveen houden. In de laatste koppelpartij ging de beslissende leg echter naar Sneek waarmee de Friezen nog hoop hielden op een punt.

Dit laatste punt moest door Legend Reen Sneek gewonnen worden in de afsluitende solopartij. De goed invallende Theo de Jong moest het namens Sneek opnemen tegen Bert Jan Mulder. In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar na de eerste twee legs nam Bert Jan afstand en pakte zo de volle buit voor Superleague team Café de Schout. Een moment waar de ploeg uit Hoogeveen lang tegen aan hikte, maar wat nu dan echt werkelijkheid is geworden. Door deze eerste overwinning geeft Café de Schout de laatste plek weer over aan SLT De Planeet in de overgangsklasse A.

Komende zaterdag speelt Superleague team Café de Schout alweer de volgende wedstrijd van het seizoen. In Hoogeveen is dan De Moriaan uit Kampen de tegenstander. Het team hoopt dan ook deze lijn door te kunnen trekken en hoopt hierbij wederom op alle support. De darters en begeleiding van Café de Schout willen hun sponsoren en supporters dan ook zeer bedanken voor hun steun tot nu toe.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord