RvEC en Westerbergen versterken elkaar in veiligheid

Hoogeveen – Een ongelukje in de keuken, een persoon te water, een valpartij met de mountainbike… op vakantiepark Westerbergen kwamen leerlingen en docenten van het Roelof van Echten College (RvEC) afgelopen week in allerlei oefensituaties terecht. Mogelijke ongevallen tijdens een excursie of een gastenbezoek werden in scène gezet. Door elkaars krachten te benutten, werken de school en het vakantiepark samen aan veiligheid.

“Op het RvEC hechten we veel waarde aan veiligheid. Iedereen werkt daar aan mee”, zegt arbo-coördinator Françie Sprakel. “We vinden het belangrijk om verschillende partijen daar actief bij te betrekken. Denk aan docenten, leerlingen, ouders, hulpverleners en anderen​. Bij een excursie of een bezoek aan een organisatie is het belangrijk dat we goed kunnen samenwerken in geval van een noodsituatie. Daarom vinden er regelmatig trainingen en oefeningen plaats, zoals afgelopen week bij Westerbergen. Onze docenten hebben daar eerste hulpverlening geoefend en medewerkers van Westerbergen hebben geleerd over ongevallen die bij hen kunnen plaatsvinden. Door elkaar te helpen en samen te oefenen, versterken we elkaar in veiligheid.”

Win-win-winsituatie voor veiligheid
Leerlingen uit 5vwo en 6vwo met het keuzevak Bewegen, Sport en Maatschappij hadden een belangrijke rol in de oefeningen. “In hun EHBO-lessen hebben de leerlingen geleerd om te grimeren, te ensceneren en te acteren. In verschillende settingen op vakantiepark Westerbergen speelden zij het slachtoffer. Daarnaast hebben ze samen met docenten de workshops geleid en gaven ze na afloop feedback aan de docenten. We vinden het belangrijk om de leerlingen een stem te geven; de hulpverlening wordt hierdoor beter. De leerlingen, de school en Westerbergen hebben allemaal geleerd over veiligheid. Een win-win-winsituatie dus!” foto:RvEC

Deel dit bericht!

Geef een antwoord