Zakelijk

Steeds meer mensen kiezen voor een private lease

Private lease wordt steeds populairder onder Nederlanders. Het gemak en de flexibiliteit van het leasen van een auto spreken velen aan. Waarom zou je namelijk nog een auto kopen, als je ook kunt profiteren van alle voordelen die private lease biedt? Omdat we toch zien dat lang niet iedereen hier helemaal van overtuigd is en vaak ook de gedachte heerst ‘het is dan niet mijn auto’, zullen we in dit artikel de belangrijkste voordelen stuk voor stuk met je bespreken. De kans dat je er dan heel anders over denkt, mocht je dit nog niet doen, is vrij groot, weten we uit ervaring.

De voordelen van het leasen van een auto

Met private lease hoef je geen grote investering te doen om een nieuwe auto te kunnen rijden. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt daarmee alles geregeld: verzekering, onderhoud en zelfs pechhulp (mits je hier afspraken over maakt uiteraard). Daarnaast ben je niet gebonden aan langlopende contracten. Je kunt vaak al na een paar jaar overstappen naar een nieuwere auto, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de waardevermindering van je huidige auto. Daarbij is het wel belangrijk te weten dat je vaak voor een korter contract meer betaalt in verhouding, dan wanneer je kiest voor een contract van meerdere jaren.

Flexibiliteit en gemak

Een ander groot voordeel van private lease is de flexibiliteit die het biedt. Stel je voor dat je geen auto meer nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld dicht bij je werk woont en alles op loopafstand bereikbaar is. In dat geval kun je jouw leasecontract gewoon beëindigen of aanpassen. Dit geeft je de vrijheid om je mobiliteit aan te passen aan je behoeften, zonder vast te zitten aan een eigen auto. Daarnaast biedt private lease ook veel gemak. Geen gedoe met het verkopen van je auto of het regelen van onderhoudsbeurten. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je auto.

Kies voor een betrouwbare leasemaatschappij

Het leasen van een auto is, zoals je hebt kunnen lezen, in vele opzichten een stuk voordeliger dan wanneer je bijvoorbeeld een auto koopt. Belangrijk daarbij is wel dat je kiest voor een betrouwbare partij. Allereerst omdat je dan zeker weet dat de service goed is, maar ook omdat je dan vaak veel meer keuze hebt qua auto’s. Zo is Arval een leasemaatschappij die met je meedenkt en een enorm aanbod auto’s heeft. Sterker nog, je kunt er niet alleen terecht voor een private lease, maar ook zakelijk mocht dit in de toekomst nodig zijn.

 

Begin met een kortlopend contract

Bij het leasen van een auto kiezen mensen vaak direct voor een contract van 3 of 5 jaar. Maar waarom? Een beetje gerenommeerde leasemaatschappij biedt namelijk ook verschillende shortlease contract aan, waarbij je een auto voor een 6 of 12 maand kunt huren. Dit is in verhouding misschien wel een stuk duurder per maand, maar zorgt er wel voor dat je geen verplichting hebt van meerdere jaren. Het kan natuurlijk zijn dat je om wat voor reden dan ook maar een half jaar een auto nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je daarnaast aan het sparen bent voor een eigen auto. Denk dus goed na over de leasetermijn en kies eventueel eerst voor een shortlease.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen