Zakelijk

GB Installatie ontvangt certificaat Focus op Veiligheid

Elim – Focus op Veiligheid is een norm ontwikkeld door Bureau IN FOCUS. De norm is bedoeld voor het midden en klein bedrijf die niet hoeven te voldoen aan geaccrediteerde eisen, maar wegens gezag wel zijn gehouden tot naleving van Arbowet- en regelgeving. Omdat accreditatie ontbreekt is de normhouder als enige betrokken bij conformiteitsbeoordelingen en is derhalve het certificatieproces relatief eenvoudig en financieel aantrekkelijk bovendien. 

 

De norm Focus op Veiligheid, versie 2020/1.0 bevat vier eisen. Het bijbehorend certificaat is geldig voor de duur van één jaar. Beoordeling van conformering aan de norm vind jaarlijks plaats aan de hand van een audit. In het geval van GB Installatie heeft desbetreffende audit plaatsgevonden voor de bouwvakvakantie. Volgens de heer Benjamins krijg je door een certificatietraject inzicht in alle facetten van het zelfstandig ondernemerschap. Dit is met name belangrijk als je werk laat uitvoeren door andere mensen. Voor de wet is op dat moment sprake van een gezagsverhouding. Momenteel zijn voor GB Installatie uit Elim zes mensen werkzaam.

 

Mevrouw Lunenborg van Bureau IN FOCUS vult aan dat haar norm in een alsmaar toenemende claimcultuur bescherming bied aan kleinere ondernemingen. Met name op het gebied van rechten en plichten is Focus op Veiligheid een eye opener voor veel ondernemers. Voor nader advies, condities en de voorwaarden kan contact worden gelegd met Bureau IN FOCUS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen