Zure nederlaag kost Noordscheschut koppositie

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut in de titelstrijd in 2J drie kostbare punten verspeeld. Tegen het in de onderste regionen bivakkerende SV Bedum ging de equipe van Berry Zandink met 2 – 3 de bietenbrug op. Na een geweldige remontada kregen de Schutters in minuut 95 alsnog de deksel op de neus.

Onder herfstachtige omstandigheden trad Noordscheschut vandaag aan zonder de opnieuw geblesseerd geraakte Ton Kamping. Na amper vijftig seconden was Danny Kiekebelt al dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet kon tijdig worden gekeerd. De bezoekers lieten Noordscheschut aan de bal, zelf loerend op een counter. In de 8e minuut liet de defensie van de thuisclub zich verrassen. Doelman Wiebe Zinger vloerde een aanvaller van Bedum. De terecht toegekende strafschop werd door Bart Apotheker feilloos binnengeschoten. Een minuut later was Melvin Mol dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije werd onschadelijk gemaakt.

Hierna volgde een behoorlijke periode, waarin de kansen schaars waren. Aan de inzet van de Schutters lag het zeker niet, maar men grossierde in ongelukkige keuzes en onnauwkeurigheden. Na een klein half uur spelen was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van Jesse Steenbergen bereikte het hoofd van Mees Vos, maar diens kopbal verdween naast. Verdediger Kevin van Dalen kwam enkele centimeters tekort om het speeltuig binnen te kunnen koppen. Ook het slotakkoord van de eerste helft was voor Noordscheschut. Een snoeiharde pegel van Mol kon met de nodige moeite worden gekeerd. Vanuit de rebound belandde de bal voor de voeten van Vos, maar vanuit kansrijke positie belandde het leer niet tussen de palen.

Ook bij aanvang van het tweede bedrijf meteen een grote kans voor Noordscheschut. Een kopbal van Van Dalen kon de sluitpost van de bezoekers niet verschalken. Noordscheschut nam het heft stevig in handen, zonder al te veel te creëren. In de 53e minuut was er andermaal een domper te verwerken. Verdediger Damian Smand kreeg een tweede gele prent voorgeschoteld, Noordscheschut dus nog ruim een half uur verder in ondertal.

De thuisploeg moest even bijkomen van deze tegenslag. Een katachtige reflex van Zinger voorkwam een verdubbeling van de score. En enkele minuten later speelde een tweetal aanvallers van Bedum een levensgrote kans onzorgvuldig uit. Noordscheschut moest ruimte weggegeven, maar creëerde ook een grote kans. Vanuit een verre inworp belandde het speeltuig voor de voet van Van Dalen. Maar diens inzet spatte uiteen op de deklat. Juist op het moment dat Noordscheschut de bezoekers flink onder druk zette, was het aan de andere kant van het speelveld raak. En hoe. Jos Kroezen speelde de bal enkele meters voor de eigen dugout terug naar doelman Zinger. De miste de bal echter volledig en Kroezen zag zijn inzet tergend langzaam over de eigen doellijn verdwijnen. De achterstand verdubbeld, letterlijk en figuurlijk steeds donker wordende wolken pakten zich samen boven sportpark De Meulewieke.

Nadat Zinger eerst met een redding een verdere uitbreiding van de score had voorkomen, leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Maar in de 89e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Kiekebelt vanuit een verre inworp de 1 – 2 aantekende. De thuisploeg geloofde er weer in. In de 92e minuut mocht de ingevallen Ramon Brakel aanleggen voor een vrije trap. Brakel schoot onberispelijk binnen, alle aanwezige Schutters kwamen superlatieven te kort. En er was tijd over, dus misschien viel er nog wel meer te halen. Het liep echter volledig anders toen in de 95e minuut Bedum vanuit een counter de 2 – 3 aantekende.

Ongeloof en teleurstelling bij de thuisploeg. De bezoekers waren euforisch na het laatste fluitsignaal. Een zure nederlaag. Zonder zelf hoogstaand te spelen, was er alsnog een ommekeer mogelijk. Maar dit mocht echter niet zo zijn. Naaste concurrent Drenthina won wel en is de nieuwe lijstaanvoerder in 2J.