Gezondheid

(Liever)niet meer contant betalen voor parkeerkosten Scheper ziekenhuis

Regio – Het is al een algemene discussie om te betalen voor parkeren bij een ziekenhuis, maar vanaf afgelopen donderdag 18 april is het parkeersysteem bij ziekenhuislocatie Scheper in Emmen veranderd. Nu is het alleen nog maar mogelijk om digitaal te betalen en bij uitzondering nog contant.

Inrijden / Uitrijden

Wanneer u bij het hoofdgebouw van ziekenhuislocatie Scheper wilt parkeren, neemt u de linker afslag naar P1. Na de slagbomen kunt u zowel aan de linker- als rechterkant parkeren.

Het uitrijden is verplaatst naar de linkerkant van het P1 terrein. U verlaat het terrein voortaan via de zogenoemde ‘busbaan’ langs de Boermarkeweg (zie plattegrond).

Bezoekt u de Springplank (o.a. voor de Mytylschool, kinderopvang het Scheperke en UMCG radiotherapie)? Dan rijdt u bij de ingang van het terrein rechtdoor. In de bocht naar de Springplank komt u een slagboom tegen. Daar trekt u een toegangskaartje. Uitrijden gaat via de noordzijde van het terrein. U rijdt dus rechtdoor (om het ziekenhuis heen) naar de uitgang.

Bezoekt u de SEH, EHH, Dialysekliniek, Fysiotherapie of de longpoli in straat 14? Dan parkeert u op P3. Deze ingang via de Boermarkeweg is op borden aangegeven met Spoedeisende hulp/Huisartsenpost/Dialysecentrum/ GGZ Drenthe. Het parkeren bij de GGZ is niet veranderd.

Kentekenherkenning

Het nieuwe parkeersysteem werkt met kentekenherkenning. Wanneer u een parkeerkaartje uit de automaat haalt, wordt uw kenteken op het kaartje gezet. Wanneer u weer vertrekt, herkent het systeem uw kenteken en gaan de slagbomen automatisch open. Zo kunt u direct doorrijden. 

Betalen

Uw nieuwe parkeerkaartje betaalt u digitaal. U kunt niet langer contant afrekenen. Om het betalen zo makkelijk mogelijk te maken, hebt u twee mogelijkheden:

  • U gebruikt een van de zes parkeerbetaalautomaten (zie plattegrond). Bij de automaat scant u uw parkeerkaartje en betaalt u het getoonde bedrag met uw betaalpas of mobiele telefoon. Vertrekt u binnen 30 minuten na aankomst? Dan betaalt u niets.
  • U betaalt door de QR-code op het parkeerkaartje te scannen met uw mobiel. De QR-code stuurt u naar de betaal-app van uw bank. Het systeem registreert uw betaling, en u kunt uitrijden. 

Heeft u geen pinpas of mobiele telefoon? Dan kunt u bij uitzondering contant betalen bij de receptie. Treant heeft de voorkeur voor automatische betalingen omdat dit zowel voor patiënten, bezoekers als medewerkers veiliger en sneller is.

Verdeling parkeerterreinen

Als bezoeker/patiënt parkeert u op een van de volgende parkeerterreinen: P1 of P3. Voor onze medewerkers zijn P2, P5 en P7 ingericht. Hier heeft u als bezoeker/patiënt geen toegang toe.

Kosten voor parkeren

Vanaf 18 april zijn de parkeertarieven na 8 jaar aangepast aan de tarieven van 2023 van de gemeente Emmen. De gratis uitrijtijd wordt verlengd van 20 naar 30 minuten. Daarnaast blijft parkeren tussen 23:00 en 6:00 uur gratis.

Aankomende evenementen