Sport

VV Hoogeveen ontvangt Silvolde

Hoogeveen kan tot nu toe tevreden terugkijken op de rentree in de Hoofdklasse. Na twee duels is men nog ongeslagen. Iets wat men zondag vanaf 14.00 uur natuurlijk wil voortzetten tegen Silvolde. Eenvoudig zal dat niet worden, want de Gelderse formatie wordt door velen ingeschat als één van de kanshebbers voor de bovenste plaatsen.

Als je de twee eerste competitiewedstrijden gaat analyseren levert dat voor trainer Nico Haak ongetwijfeld interessante punten op. In beide wedstrijden had zijn ploeg goede fases waar hij op voort kan borduren. Daarnaast waren er echter ook momenten dat zijn ploeg door de ondergrens zakte. Niets is mooier voor een trainer om op deze punten verder voort te borduren. Duidelijk is en blijft dat er enorm veel potentie in de huidige spelersgroep zit. Daarnaast bleek vorige week al hoe belangrijk een kwalitatief brede bank is.
Zoals aangegeven wordt er van tegenstander Silvolde het nodige verwacht. De eerste wedstrijd tegen Purmersteijn werd spectaculair met 4-3 gewonnen. Vorige week ging men echt verrassend met 2-0 onderuit in Beverwijk bij promovendus DEM. Ook in Silvolde is er dus nog wel werk aan de winkel.

Silvolde is een club die deze eeuw een enorme opmars heeft doorgemaakt. In 2005 speelde men nog in de vierde klasse. Daarna promoveerde men telkens na drie seizoenen. Nu is men bezig aan het vierde seizoen in de Hoofdklasse. De voorgaande seizoenen eindigde men respectievelijk als vierde, vijfde en derde. Trainer is Dennis van Beukering die een aantal seizoenen geleden met AFC Arnhem Hoogeveen nog trof in de nacompetitie.

Voor aanvang van de wedstrijd zal Thomas Reinders worden gehuldigd. De pas twintigjarige middenvelder speelde vorige week zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van Hoogeveen.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een bekerwedstrijd in en tegen Rouveen.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Purmersteijn (Foto: Janet van der Weij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen