Valse competitie-herstart Noordscheschut

Afgelopen zaterdag speelde Noordscheschut de eerste competitiewedstrijd van 2023. Na een succesvol Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi waren de omstandigheden nu heel anders. De snijdende kou en plaatselijke mist zorgden voor een troosteloos decor. Na een 2 – 0 achterstand bracht Noordscheschut de tweede helft de spanning terug in de wedstrijd. Maar verder dan 2 – 1 kwam men niet.

Door Ryan Prins

 

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Al in de eerste speelminuut doken de bezoekers vrij op voor doelman Roy Boertien. De matige inzet stelde Boertien in staat om van dichtbij redding te brengen.

Amper een minuut later was Kevin van Dalen dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet in de korte hoek kon worden gekeerd. In de derde minuut was het dan toch raak voor de gastheren. Een diagonale bal vanaf de rechterflank werd foutief ingeschat. Het speeltuig belandde panklaar voor de voeten van Thom Kooke, die het leer eenvoudig over Boertien heen lifte.

 

Na deze treffer was Noordscheschut alsnog niet wakker geschud. In de  10e minuut moest Boertien andermaal redding brengen op inzet van dichtbij. De thuisploeg werd bij iedere kans gevaarlijk. In de 20e minuut kon Boertien opnieuw aan de bak, ditmaal in een één-op-één-situatie, hield hij zijn doel schoon. Noordscheschut gaf vooralsnog niet thuis. Dit frustreerde en de pedant  fluitende leidsman werkte ook niet mee. Waar een scheidsrechter normaalgesproken probeert anoniem te blijven, trad Rutgers wel erg op de voorgrond deze voetbalmiddag.

 

Na ruim 20 minuten spelen viel dan de verwachte 2 – 0. Opnieuw werd een voorzet vanaf rechts foutief ingeschat, en kon de bal door  Dirk-Jan van Dijk in het lege doel worden gewerkt. Een terechte tussenstand, gezien de verhoudingen binnen de lijnen. Noordscheschut speelde de belabberdste eerste helft van dit seizoen tot dusver en mocht zijn handen dichtknijpen met een marge van maar twee treffers.

 

De tweede helft kwam er een ander Noordscheschut binnen de lijnen. Men probeerde SVI onder druk te zetten. Het bleef wel opletten, Boertien moest handelend optreden op een uitval van de gastheren. Na een klein uur spelen was het invaller Robin Sikken die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Een afgemeten corner van Aron Boer werd door de robuuste verdediger binnen gekopt bij tweede paal. Amper een minuut later was Nick Koster dicht bij de gelijkmaker, zijn volley scheerde rakelings over de deklat.

 

De Schutters tapten het tweede bedrijf duidelijk uit een ander vaatje. Tot vele grote kansen resulteerde dit echter niet. Verder dan een weergaloze pegel van invaller Melvin Mol, die uiteenspatte op de  deklat en een kopbal van Ton Kamping, welke rakelings langs de verkeerde kan zeilde, kwam men niet.

 

Een jammerlijke nederlaag voor Noordscheschut. Door een gezapige eerste helft liep men de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen, in de thuiswedstrijd tegen Quick ‘20.