Sport

Uitnodiging online bijeenkomst ‘gezondere sportomgeving’

Sinds 2014 zijn de gemeenten De Wolden en Hoogeveen een JOGG gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de acht te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind en organiseren JOGG De Wolden en JOGG Hoogeveen deze bijeenkomst over de gezondere sportomgeving.


Al meer dan 1750 sportkantines in Nederland zijn aan de slag gegaan om gezondere alternatieven aan hun bezoekers te kunnen bieden. Niet alleen omdat het goed voor ze is, maar ook omdat het lekker is en er vraag naar is. Daarnaast zijn er 1700 sportclubs rookvrij gemeld op de website van de Rookvrije Generatie. Op het thema alcohol gaat de naleving van verantwoord alcoholbeleid vaak goed, maar hier valt ook nog winst te behalen. Wilt u ook aan de slag met deze thema’s in uw sportaccommodatie? Ontdek woensdag 20 januari hoe eenvoudig het is om uw kantine gezelliger én gezonder te maken. U hoeft bijvoorbeeld friet en de bier tap niet uit het assortiment te halen, maar hiernaast een betere keuze bieden en deze aantrekkelijk maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze. Verandering roept soms weerstand op, maar we merken dat het enthousiasme groter is en dat bezoekers aangenaam verrast zijn.

Voor wie?
Voor iedereen die betrokken is bij sportaccommodaties in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen.

Tijd
Vanaf 19.00 uur online via Teams.

Programma
19.00 uur:          Welkom door JOGG-regisseur Leoni Pleiter
19.05 uur:          Wethouders Hilda Mulder & Janita Tabak
19:15 uur:          Voorstelronde
19.25 uur:          Presentatie Team:Fit door Wineke Holtrop
19:55 uur:          Gezondere sportomgeving quiz door Sophia van Delden
20.10 uur:          Pauze
20.20 uur:          Ervaringsverhaal door Hoogeveense Hockeyclub
20.40 uur:          Aan de slag!
21.00 uur:          Afsluiting

Kansen
–          Leer hoe u uw sportaccommodatie gezonder kunt maken
–          Ontdek hoe u het aanbod betaalbaar houdt en de omzet kunt verhogen
–          Kom erachter hoe u zorgt voor draagvlak binnen de vereniging/organisatie
–          Ontdek wat de Team:Fit checklist inhoudt en u gratis kan ondersteunen bij het behalen van               de ambities op de thema’s voeding, alcohol en rookvri
–          Laat u inspireren door het ervaringsverhaal van de Hoogeveense Hockeyclub.

Wilt u deze kansen niet mislopen? Meld u dan nu aan!

Aanmelden
Tot woensdag 13 januari 2021 bij sportfunctionaris Sophia van Delden via s.van.delden@dewoldenhoogeveen.nl of 06-44405951.
an Delden en Elianne van Boven versterken het team sportfunctionarissen. Ondanks de Corona crisis hebben zij een leerzame en leuke stage plaats gevonden in het team van De Wolden Sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen