Thrianta in tweede helft naar de overwinning

Afgelopen zaterdag speelde Thrianta een uitwedstrijd tegen VZK/donkerbroek. Deze wedstrijd was een belangrijke in de strijd om promotie. Pas in de tweede helft wist de ittica formatie de overwinning binnen te slepen 22-24.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel want Thrianta kon een grote stap zetten naar promotie terwijl VZK bij winst ook nog mee zou doen om de tweede plaats. Aan het begin van de wedstrijd was het VZK dat het betere van het spel had 3-1. Hierna knokte de geel hemden zich terug tot 4-3. Toch wist VZK weer een gat te slaan. Het grootste verschil tussen de ploegen was vijf doelpunten 10-5. De hoogeveeners rechte de rug en begonnen betere aanvallen te draaien. Vlak voor de rust had Thrianta dan ook de achterstand verkleind tot twee punten 12-10.

Na de rust bleef Thrianta de juiste keuzes maken. Al was het nog wel de thuisploeg die als eerste scoorde. Door dat de geel blauwen nu de verdediging ook goed op orde had kon Thrianta een reeks van vijf doelpunten maken. Door deze reeks kwam Thrianta voor het eerst op voorsprong 15-18 deze voorsprong wist de ploeg ook vast te houden. Al wist VZK nog wel weer op één verschil te komen. Maar toen antwoorde Thrianta met mooie afstand treffers. In de eindfase scoorde de ploegen om en om. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 22-24 eindstand.

Door deze overwinning blijft Thrianta op de tweede plaats staan. Deze tweede plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie. Volgende week ontvangt Thrianta koploper Dio. Het verschil tussen deze ploegen bedraagt maar twee punten. Dus volgende week kan Thrianta gedeelt koploper worden. De wedstrijd begint om 16.30 uur. archief foto