Afsluiting project boek te leen in de Bibliotheek

Ouderbijeenkomsten in de Bibliotheek

De afgelopen weken hebben leerlingen van groep 3 en 4 van basisschool De Fontein, de middenbouw van Kienderwijs en groep 3 van Rastholt enthousiast deelgenomen aan het pilotproject ‘Boek te leen!’.

Tijdens dit project werden de leerlingen begeleid door hun eigen leerkrachten aan de hand van het verhaal “De dikke billenbijters” van Rindert Kromhout. Daarnaast verzorgden een vakdocent drama en een vakdocent beeldende kunst inspirerende lessen. De kinderen ontdekten hun eigen creativiteit en werkten samen aan een bijzonder vouwboek (leporello) met zelfgemaakte illustraties.

Het belangrijkste leermoment voor de leerlingen was dat een boek niet alleen iets is wat je op school tegenkomt, maar ook iets wat je zelf kunt maken, samen met anderen. Dit project stimuleerde hun verbeeldingskracht en liet hen ervaren hoe leuk het is om samen te creëren.

Op 5 en 8 juli worden tijdens ouderbijeenkomsten in de Bibliotheek niet alleen de leporello’s gepresenteerd, maar ook de echte boeken die op basis hiervan zijn gemaakt. Deze boeken kunnen ook geleend worden.

Het project ‘Boek te leen!’ is ontwikkeld door Facet Emmen en is mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe.