Sport

Team Sidokwan wint 6x goud op Cherusker-Open

Zaterdag 18 mei vertrok Team Sidokwan in de vroege ochtend richting Duitsland. In Georgsmarienhütte werd voor de tweede keer het Cherusker-Open georganiseerd. Een goed internationaal toernooi georganiseerd door de plaatselijke taekwondo vereniging met ruim 350 deelnemers.

Voor Mels Stolte en Lisa Schipper was dit het eerste toernooi waar ook jeugdleden naar het hoofd mogen trappen. Anders dan in Nederland, is het in Duitsland wel toegestaan voor alle klasses om naar het hoofd te trappen. En dat is voor een eerste keer best spannend, ook al wordt daar op de training wel op geoefend. Ondanks dat dit hun eerste Duitse wedstrijd was, wisten ze goed te scoren en zowel Mels als Lisa wisten de finale te bereiken en winnend af te sluiten. Goud voor Mels en Lisa in hun klasse. Goud was er ook voor Jouke Pricker, die weer erg goed in vorm was. Met een paar mooie gesprongen en draaitrappen was hij overduidelijk de beste in zijn poule. Het andere goud was er voor Siënna Siahaaija, Djayden Zuidema en Miguel Molenaar.

Naast 6x goud, wist Team Sidokwan 5 zilveren medailles mee naar huis te nemen. Charissa Krikken, Isa Coenen, Faya Gerding, Robin van den Berg en Lieke Heling wisten hun finale helaas niet te winnen en moesten genoegen nemen met een tweede plek.

Brons was er deze dag voor Dex Methorst, Jens Pouwer en Jayden Dietz.

Met 6x goud, 5x zilver en 3x brons weer een succesvol toernooi voor Team Sidokwan uit Hoogeveen. 

Aankomende evenementen