Algemeen

SCN eindigt op vijfde plaats na nederlaag tegen CSVC

Zaterdag slaagde SCN er niet in om het seizoen 2023-2024 met winst af te sluiten. Op het eigen sportpark Nieuwlande verloor de ploeg van trainer Eric Prins met 0-2 van CSVC. Met deze nederlaag eindigde SCN op de vijfde plaats in de vierde klasse F.

Nadat SCN vorige week door het verlies tegen VAKO de titelkansen in rook zag opgaan, speelde de ploeg afgelopen zaterdag tegen CSVC met nog één doel in het vooruitzicht: het seizoen goed afsluiten met een mooie eindklassering tot gevolg. Met het doel was niets mis, echter liet de uitvoering veel te wensen over. SCN kon in de eerste helft de bal in de achterste linie wel laten rondgaan, maar wist mede door slordigheden in de passing en aannames moeizaam tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Ook CSVC creëerde nauwelijks tot geen uitgespeelde kansen, maar de bezoekers kwamen na twintig minuten spelen wel op voorsprong. Een ‘mislukte’ voorzet van Jayden van Damme vanaf de linkerflank waaide tot zijn eigen verbazing bij de tweede paal binnen, 0-1. Namens SCN kreeg Robin Veldhuis de grootste kans op de gelijkmaker, maar nadat de vleugelaanvaller gelanceerd werd door een lange pass van Bryan Marissen trof hij de paal.

CSVC ondanks gemiste strafschop naar 0-2

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kwamen maar spaarzaam tot mogelijkheden waardoor de hoogtepunten op één hand te tellen waren. Zo kopte Stefan Bruinsma namens SCN uit een vrije trap nipt naast en stuitte Robin Veldhuis op doelman Stijn Haandrikman. De grootste kans van de tweede helft op een treffer was er voor CSVC. Na balverlies van Rolf Elema kon Ruben Meijer ervandoor maar hij werd in het strafschopgebied onreglementair afgestopt door Rick Nijwening waarna de bal op de stip ging. Aanvoerder Bart Turien nam de verantwoordelijkheid op zich, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Leon Reitsema. Niet veel later was het echter alsnog raak voor CSVC. Nadat SCN uit een hoekschop de bal niet wist weg te werken, stond Ruben Meijer op de goede plaats om de 0-2 binnen te schieten. SCN was niet bij machte om nog wat aan de achterstand te doen waardoor de nederlaag een feit was.

Van degradatie- naar titelkandidaat

Ondanks het spel en de resultaten van de laatste twee wedstrijden kan SCN terugkijken op een goed jaar. Waar SCN vorig seizoen nog ontsnapte aan de nacompetitie tegen degradatie, heeft de ploeg dit jaar de weg omhoog ingezet. Sterker nog: tot twee weken terug was de ploeg zelfs verrassend titelkandidaat, maar na nederlagen tegen VAKO en CSVC eindigde SCN uiteindelijk op de vijfde plaats in de vierde klasse F. De felicitaties voor het kampioenschap gaan naar Borger; zij bleken zonder ook maar een periodetitel te pakken de meest stabiele ploeg van de competitie. Ten slotte gaat er namens SCN veel dank uit naar Stefan Bruinsma (speler), Ferdy Tolman en Alex Kikkert (leiders). Zij namen zaterdag naar jarenlange inzet afscheid van de eerste selectie. Mannen bedankt!

Verslag: Marco Bruinsma

Aankomende evenementen