Strijdend SCN wint eindelijk weer eens op bezoek bij Wildervank

Afgelopen zaterdag won SCN voor het eerst sinds 2015/2016 weer een uitwedstrijd van Wildervank. De Nieuwlandenaren begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op een 0-2 voorsprong, maar deze werd nog voor de rust ongedaan gemaakt door de thuisploeg. In een fysieke tweede helft bezorgde Danny Kuiper SCN alsnog de zege: 2-3.

 

Onder aangename weersomstandigheden voor de tijd van het jaar namen Wildervank en SCN het afgelopen zaterdag tegen elkaar op. Ondanks dat Wildervank de eerste mogelijkheid (kopbal over) van de wedstrijd kreeg, was het SCN dat beter aan de wedstrijd begon en ook op voorsprong kwam. Na tien minuten spelen vond aanvoerder Rolf Elema met een afgemeten voorzet Danny Kuiper die van dichtbij de bal in het net legde, 0-1. Niet veel later verdubbelde SCN de score na geklungel in de verdediging van Wildervank. Jeffrey Marissen veroverde de bal rond vijandelijk strafschopgebied en schoot vervolgens zuiver raak.

 

Slordig SCN geeft voorsprong uit handen

Ondanks de comfortabele 0-2 voorsprong begon het spel van SCN na ruim een half uur spelen te verslappen. De ploeg vergat bij vlagen het geduld te bewaren en werd onzorgvuldiger in balbezit. Het was in deze fase dan ook dat Wildervank de aansluitingstreffer liet noteren uit een standaardsituatie; iets wat al vaker de achilleshiel van de Nieuwlandenaren is gebleken. Uit een indraaiende vrije trap op punt zestien kopte clubtopscorer Lourens Huizing hard raak. Wildervank tankte hiermee vertrouwen en kwam vlak na de aansluitingstreffer langszij vanaf de strafschopstip. Na hard contact tussen Jarmo Guichelaar en doelpuntenmaker Huizing, waarbij eerstgenoemde geblesseerd raakte, werd de bal op elf meter gelegd door arbiter De Klein. Joost Wolthuis bepaalde vervolgens de ruststand op 2-2 door de bal in de rechterbenedenhoek te schieten.

 

Matchwinner Kuiper

Na de comeback van Wildervank begonnen de teams weer bij een gelijke stand aan het tweede bedrijf. Deze tweede helft was in voetballend opzicht een stuk minder enerverend waarbij het spel voornamelijk op het middenveld afspeelde en veel duels met de nodige overtredingen werden uitgevochten. Desondanks wist SCN na ruim een uur spelen in de eerste de beste aanval opnieuw op voorsprong te komen. Jeffrey Marissen ontving de bal op de rechterflank en vond in het strafschopgebied Danny Kuiper die op knappe wijze zijn tweede van de middag maakte, 2-3. In het restant van de wedstrijd drong Wildervank wel aan op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit. In de slotfase van het duel kreeg Lars Guichelaar (SCN) zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor het wegtrappen van de bal, maar dit werd zijn ploeg niet fataal. Hiermee won SCN voor het eerst sinds 2015/2016 weer eens een uitwedstrijd van Wildervank.

 

Inhaalduel SCN – VAKO

Na de overwinning op Wildervank wacht aanstaande dinsdag om 20:00 uur al de volgende wedstrijd voor SCN. De formatie van trainer Eric Prins neemt het dan in eigen huis op tegen VAKO. Dit duel werd begin december afgelast wegens het treurige overlijden van VAKO-erelid Albert Schut.

 

 

Verslag: Marco Bruinsma