Mooie resultaten voor Top Fit op de eerste voorronde van het NNKS in Leek

Op zaterdag 10 februari was het dan eindelijk zover, de eerste voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance. Zes streetdance selectie groepen van Top Fit Hoogeveen hadden de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe choreografie en nu was de tijd daar om het te laten zien aan een jury en honderden toeschouwers.

 

Het team Shake It Up kwam uit in de categorie 9-10 jaar. Zij moesten het opnemen tegen negen andere teams. Het team had een mooie prestatie neergezet. Helaas ontstond er een incident tijdens het optreden waardoor het team tien aftrekpunten heeft gekregen en daardoor van de eerste plaats naar de derde plaats is gegaan. Maar alsnog een geweldige prestatie.

 

Daarna was het de beurt aan de Beat Girls. Dit team kwam uit in de categorie 11-12 jaar en moest het opnemen tegen dertien andere teams. Ook de dansers van Beat Girls hadden hun beste beentje voorgezet en dat werd beloond met een promotie! De volgende voorronde komen ze uit in een gevorderde categorie.

 

Het team Dance Energy kwam ook uit in de categorie 11-12 jaar. Dit teams scoorde hoog op het onderdeel synchroon. Helaas waren de scores op de andere onderdelen lager en hierdoor geen prijs voor Dance Energy en is uiteindelijk om de tiende plaats geëindigd.

 

In de categorie 13-15 jaar deden twee teams van Top Fit mee. Zowel Moving Stars als Next Generation waren er helemaal klaar voor. Moving Stars is op een zesde plaats geëindigd en Next Generation pakt de eerste plaats.

 

Het laatste team Toxic Energy nam deel aan de categorie 16-18 jaar gevorderd en zaten in een poule van acht teams. Ook zij hebben alles gegeven en dat leverde eveneens een eerste plaats op.

 

Vijf teams worden getraind en gecoacht door Angelique Sabandar en één team door Jaxon Rozeboom. Tijdens de voorrondes probeer je als team een finale punt te bemachtigen. In totaal zijn er drie voorrondes. Bij twee finale punten heb je het recht om deel te nemen aan de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance.

Vijf teams van Top Fit Hoogeveen hebben met deze eerste voorronde een finale punt weten te verdienen. De volgende voorronde is op 9 maart op Urk.