Sport

Stoer Nijstad klaar voor E.K obstaclerun in Italië

Komende week, van 13 t/m 16 juni, is het zover: het Europees Kampioenschap Obstaclerun (OCR). Dayen Spijker, eigenaar van en trainer bij Stoer Nijstad, reist samen met haar leden Jayden de Vries, Rick Gerdes, Varun Meinen en Jan-Wiebren de Vries af naar de Dolomieten in Italië. Zowel Dayen als haar leden hebben zich weten te kwalificeren voor dit EK en mogen dus onder de Nederlandse vlag strijden voor podiumplaatsen.

Donderdag is de beurt allereerst aan Jayden de Vries in de 100m sprint: 12 obstakels over een lengte van 100 meter. Op vrijdag staat iedereen aan de start voor de short course: 23 obstakels over 3 km in de Italiaanse bergen. Vervolgens strijden Varun, Jan-Wiebren en Dayen ook nog voor hun plek op het podium bij de standardcourse: 41 obstakels over 12,7 km en dat met 476 hoogtemeters.

Op zondag zal Dayen samen met Rick en Varun uitkomen bij de team race: 29 obstakels over 8,8km met 390 hoogtemeters.

Ze hebben er allen keihard voor getraind. Eerst richting de Dutch Sprint Series, waarin je je kan kwalificeren. Toen de kwalificaties binnen waren, hebben ze zich klaargestoomd voor het EK door nog extra te focussen op techniek, kracht en snelheid tijdens de trainingen. “Team Stoer is ready! Ik had nooit kunnen dromen dat dit zou gebeuren toen ik een paar jaar geleden aan deze sport begon”, aldus een ongelooflijk trotse trainer. Spijker vervolgt: “We hopen dat we het goed doen. Voor de jonge jongens is het de eerste keer en dus heel spannend. We gaan het zien. We zijn al heel dankbaar dat we er mogen staan.”

Aankomende evenementen