Stoer Nijstad bestaat 1 jaar en zal Strong Viking een V-test verzorgen

Op zondag 3 maart viert Stoer Nijstad het 1-jarig bestaan. Op deze dag zal Strong Viking een V-test verzorgen, de ultieme test voor jouw lichaam op zowel kracht als conditie. Houd de socials en de website van Stoer (www.stoernijstad.nl) in de gaten voor meer info.

 

Maar dat is niet het enige. “Een droom is uitgekomen” zijn de woorden van Dayen Spijker, eigenaar van Stoer Nijstad. “Vorig jaar kreeg ik de kans om mijn eigen outdoorlocatie te starten en die kans heb ik met beide handen gegrepen.” Op 1 maart bestaat deze locatie 1 jaar.

Spijker heeft nagedacht over een bij haar passende uitdaging om dit jubileum te vieren. Inmiddels is zij zelf al meer dan 3 jaar bezig met een runstreak: elke dag een afstand van 5 km hardlopen. Inmiddels zit ze op dag 1167, vrijdag 1 maart zal precies dag 1190 zijn.

Daarom gaat ze op deze dag vanaf haar woonplaats Zwolle, via haar ouderlijk huis in Slagharen hardlopend naar de locatie van Stoer aan de Koedijk in Hoogeveen.

 

“Ik verloor mijn beste vriend aan kanker”, vertelt Dayen. “De omslag die dat veroorzaakte in mijn eigen leven was van ‘94 kilo en totaal niet fit’ naar ‘60 kilo en fit’! In het begin van mijn sportjaren leerde ik een bijzondere, sterke en vooral lieve vrouw kennen die nu één van mijn beste vriendinnen is. Helaas is bij haar ook kanker geconstateerd. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Mijn outdoorlocatie is een plek waar veel vrouwen samenkomen om lekker gezond en actief in de buitenlucht te sporten, maar ook hier hebben we te maken met jonge meiden die deze ziekte krijgen”.

Ondanks het verdriet en de machteloosheid bedacht Dayen een plan om toch íets te kunnen betekenen. Daarom heeft ze Pink Ribbon gekoppeld aan deze uitdaging. “Ik kom in actie om geld op te halen voor belangrijk borstonderzoek. Steun jij mij met een donatie? Samen bereiken we meer! Namens mijzelf en Pink Ribbon: dank je wel!”, aldus een Stoere, maar iets wat gespannen Dayen.

 

Wil je een donatie doen aan Pink Ribbon en daarmee Dayen steunen bij het behalen van haar doel? Ga dan naar https://acties.pinkribbon.nl/fundraisers/dayenspijker