Sport

Start inschrijving Hoogeveense Cascaderun 2024

Vandaag om 18:00 uur opent de inschrijving voor de 16e editie van de Hoogeveense Cascaderun. Dit populaire hardloopevenement staat bekend als de grootste en leukste run van Drenthe en trekt jaarlijks duizenden enthousiaste deelnemers en tienduizenden toeschouwers naar het centrum van Hoogeveen.

 

Uitdagende afstanden voor iedereen

 

De Hoogeveense Cascaderun biedt verschillende afstanden voor alle soorten hardlopers. Voor kinderen is er de Unicef Kinderloop, waarbij kinderen van verschillende leeftijden een korte afstand afleggen om geld in te zamelen voor het goede doel. Voor mensen met een beperking is er de GigaG Cascaderun. Voor de meer ervaren hardlopers zijn er de 5 en 10 Engelse Mijl. Deze afstanden bieden uitdagingen voor zowel beginners als ervaren hardlopers.

 

Cascaderun Vitaal: Vitaliteit in de schijnwerpers

 

Na het succes van vorig jaar, presenteert de Hoogeveense Cascaderun opnieuw Cascaderun Vitaal. Dit initiatief, ontwikkeld in samenwerking met professionele partners, plaatst vitaliteit en gezondheid in het middelpunt. Het programma, uniek in zijn soort, omvat onder andere de Vitaal Hardloopclinics. Hierbij ligt de nadruk op toegankelijkheid en gezamenlijk sporten. Na deelname aan Cascaderun Vitaal zijn deelnemers klaar om met een brede glimlach de finish van de Cascaderun op 21 april 2024 te bereiken.

 

De Vitaal Hardloopclinics, in samenwerking met HAC ’63 (Hoogeveense Atletiek Club), zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Ze bieden deelnemers de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te trainen op de moderne atletiekbaan in Hoogeveen.

 

Testlopen: Optimale voorbereiding

 

De reeks testlopen, die vanavond om 19:00 uur start bij Intersport Bols, biedt deelnemers de mogelijkheid om het originele parcours van de Cascaderun te verkennen. Op de volgende data vinden de testlopen plaats:

 

  • Zondag 19 november
  • Zondag 31 december
  • Zondag 21 januari
  • Zondag 11 februari
  • Zondag 10 maart
  • Zondag 24 maart
  • Zondag 14 april

 

Ervaren hazen leiden de groepen en er zijn altijd twee achterhoedehazen om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Opgeven is niet nodig; iedereen is welkom om mee te lopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen