Sport

Sidokwan wint Club Prijs Mini Boeskool Toernooi 2024

Oldenaal – Met maar liefst 10 keer goud, 5 keer zilver en 4 keer brons wist het team van Sidokwan zondag 17 maart de 1e prijs voor clubs in de wacht te slepen bij het Mini Boeskool Toernooi in Oldenzaal. Vol trots nam coach Miguel, die zijn deelnemers deze dag naar de winst schreeuwde, de prijs in ontvangst: “Deze trofee krijgt weer een mooi plaatsje in onze dojang!”

De ochtend begon goed voor Sidokwan. De 2 pupillen (categorie 6-8 jaar) die meegereisd waren, zetten de toon voor de rest van de dag. Mila Hoogland wist 2 keer te winnen en mocht de grote beker voor de 1e plaats in ontvangst nemen. Ook Layano Dhanai wist overtuigend te winnen in zijn poule. Layano traint sinds kort mee met de jeugd wedstrijdselectie en heeft duidelijk al veel geleerd. Hij luisterde goed naar zijn coach en mocht dan ook de grote beker mee naar huis nemen.

Hierna waren de aspiranten aan de beurt. Ook hier zagen we mooie finalepartijen. Faya Rose Kamps wist overtuigend te winnen en sleepte de 1e prijs binnen. Hetzelfde gold voor Vayenne Krikken, die ondanks dat haar tegenstander een stuk groter was, ook ruim wist te winnen en de grote beker mee mocht nemen. Goud was er ook voor Jary van Nuil, die maar 3 goede partijen vocht en gefocust bleef. Lisa Schipper maakte het erg spannend en wist in de laatste seconden de voorsprong naar zich toe te trekken: 1e prijs voor Lisa. Mels Stolte, Faya Gerding, Jayden Dietz en Dex Methorst wisten hun finalepartij helaas niet winnend af te sluiten. Zij namen het zilver mee naar huis. Senn Jutstra en Tim van der Hoek werden 3e in hun poule. Lisa Lenten, Niels Nguyen en Sem van Zwol behaalden het podium helaas niet, maar gingen toch naar huis met een mooie medaille.

In de middag werd er gestart met de laatste klasses van de dag: de cadetten (12-14 jaar). Ook hier waren de Sidokwanners erg succesvol. Goud was er voor Jouke Pricker, Jens Pouwer, Isa Coenen en Siënna Siahaija. Charissa Krikken moest genoegen nemen met een tweede plek en een derde plaats was er voor Lenn Mars en Jeronimo Biemolt. Ravi Jonker ging met een mooie medaille naar huis; hij greep helaas net naast de prijzen in zijn zware poule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen