Sport

Hugo Roeten zet goede vorm door

HOOGEVEEN – Hugo Roeten liet tijdens de GP in Emmen andermaal zien in goede vorm te verkeren. Vooral de eerste helft van het toernooi speelde Hugo uitstekend. Uiteindelijk werd hij gedeeld tweede. Er deden vijf leden van Schaakclub Hoogeveen mee. Nathan Liu speelde voor het eerste keer een toernooi.

 

Nathan wilde graag een keer een toernooi spelen. Hij vond het nog weel spannend, maar wist met twee overwinningen zien het nodige talent te hebben. Die twee winstpartijen wist hij telkens heel mooi af te maken.

 

Hugo speelt de laatste weken erg goed. In twee weken heeft hij 75 ratingpunten gewonnen en dat is een heel knappe prestatie. Zaterdag speelde hij de eerste helft van het toernooi erg goed. Eén remise in de laatste twee partijen zou genoeg zijn geweest voor de toernooiwinst, maar het werd uiteindelijk een gedeelde twee plaats.

 

Tieme Hogerwerf en Jan-Wietse Klijn hadden pech bij hen partijen en vielen net buiten de prijzen. Pech hoort erbij, maar zonder die pech waren ze ook met een beker naar huis gekomen.

 

Besher Mousa was in een erg sterke groep ingedeeld en kwam niet in aanmerking voor een beker. Hij is zich aan het voorbereiden voor het NK t/m 10 jaar, dat over twee weken wordt gehouden.

 

 

 Foto Schaakclub Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen