SCN wint zonder groots te spelen van LEO

SCN heeft afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Nieuwlande een degelijke overwinning geboekt op LEO (Loon). Al vroeg in de wedstrijd opende Bryan Marissen de score waarna Jeffrey Marissen in de tweede helft de eindstand op 2-0 bepaalde.

Na de nederlaag van vorige week tegen Fit Boys was het afgelopen zaterdag de taak aan SCN om zich in eigen huis te herpakken tegen LEO. De thuisploeg startte de wedstrijd uitstekend en kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong. Nadat een voorzet vanaf de rechterflank niet goed werd weggewerkt door LEO, pikte Bryan Marissen de bal op. Marissen nam vervolgens de bal goed mee en schoof deze koelbloedig langs doelman Jasper Dussel, 1-0.

SCN vergeet score te vergroten

Gedurende de eerste helft had SCN zoals verwacht de overhand in het duel. Van achteruit wist de ploeg met name in het eerste half uur eenvoudig de vrije man te vinden en werd het ook meerdere malen gevaarlijk, echter ontbrak in de eindpass de scherpte en nauwkeurigheid om de score te vergroten. De grootste kans op de 2-0 kwam tot stand nadat Robin Veldhuis op doelman Dussel afging. Veldhuis besloot om niet zelfzuchtig te zijn en legde de bal niet helemaal op maat breed op de meegelopen Dave Slomp die vervolgens stuitte op de doelman. Mede door deze gemiste kans ging SCN met een voorsprong van slechts 1-0 de rust in.

SCN op 2-0, maar komt ook goed weg

In de tweede helft had SCN meer moeite om tot kansen te komen, maar kwam het na een uur spelen vanuit een standaardsituatie wel op 2-0. Een hoekschop van Veldhuis belandde voor de voeten van Jeffrey Marissen die van dichtbij de score verdubbelde. Met een verschil van twee treffers leek SCN ongestoord af te stevenen op een zakelijke overwinning, echter kwam de ploeg in het laatste half uur nog een aantal keer goed weg dankzij een sterk keepende Leon Reitsema. De doelman redde tweemaal in de een-op-een en pakte nog een bal fraai uit de bovenhoek waardoor de marge op twee doelpunten bleef staan. In de slotfase kreeg SCN via Bryan Marissen nog de kans om een derde treffer te noteren. De doelpuntenmaker uit de eerste helft zette zelf goed door vanuit het middenveld, maar wist oog in oog met doelman Dussel ditmaal niet tot scoren te komen. Zo bleef de stand van 2-0 op het scorebord staan waarna een sterk fluitende Spiegelaar een einde maakte aan het duel en de degelijke overwinning van SCN een feit was.

Laatste kunstgrasduel

Voor SCN staat volgende week naar alle waarschijnlijkheid het laatste kunstgrasduel van het seizoen op het programma. De Nieuwlandenaren nemen het dan in een uitduel op tegen SVBO. Eerder dit seizoen werd met 3-2 gewonnen van de ploeg uit Emmen, maar SCN is gewaarschuwd: SVBO won afgelopen weekend met maar liefst 0-6 van eerste periodekampioen Hollandscheveld.

Verslag: Marco Bruinsma