SCN wint van Haulerwijk en dankt FC Assen voor lijfsbehoud in vierde klasse

SCN heeft haar laatste competitieduel met 3-1 gewonnen van Haulerwijk. Doordat FC Assen in de slotminuten Glimmen wist te verslaan, klom SCN op de ranglijst over Glimmen heen en blijft het ook volgend seizoen actief in de vierde klasse.

Met twee punten achterstand en een slechter doelsaldo op zowel SVBO als Glimmen wist SCN in de thuiswedstrijd tegen Haulerwijk wat het te doen stond om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen: zelf winnen en hopen dat SVBO of Glimmen verliest van respectievelijk BSVV en FC Assen.

Sterke start SCN

De thuisploeg begon scherp aan het duel met Haulerwijk en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Pascal Engels kwam op over de linkerflank en vond Marco Bruinsma die de bal teruglegde op Patrick Aasman. De middenvelder bedacht zich niet en schoot in de korte hoek zuiver raak, 1-0. Enkele minuten later kreeg aanvoerder Rolf Elema de kans op 2-0, maar zijn inzet was te zwak om het doelman Brian Geutjes moeilijk te maken. Er leek in de eerste helft weinig aan de hand voor SCN. Echter kwam Haulerwijk in de 42e minuut toch vanuit het niets langszij. Na balverlies van de thuisploeg schakelden de bezoekers razendsnel om. Thom Dermois werd de diepte ingestuurd en rondde met een perfecte boogbal uitstekend af. Beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten, ware het niet dat SCN in de slotfase van de eerste helft alsnog opnieuw op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterflank vond het hoofd van Stefan Bruinsma. Hij kopte de bal breed op Marco Bruinsma die van dichtbij doelman Geutjes passeerde, 2-1.

SCN wint en krijgt hulp van FC Assen

Ook in de tweede helft kwam SCN sterk uit de kleedkamer. Zo kreeg de ploeg via onder meer Marco Bruinsma, Patrick Aasman en Roy Zwiers meerdere mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk was het Bryan Marissen die namens SCN wel de score wist te vergroten. Marissen dribbelde door de verdediging van Haulerwijk en schoot de bal vervolgens hard in de bovenhoek, 3-1. Met het inbrengen van oudgediende Patrick Scholing ging SCN in de slotfase op zoek naar meer treffers. Op de andere velden stond het immers nog gelijk en daarmee werd het doelsaldo belangrijk. De treffers die SCN zocht, kwamen er niet. Zo won SCN met 3-1 en wachtte het in spanning op de uitslagen van de overige wedstrijden. Uiteindelijk kwam vanuit Glimmen het verlossende woord dat zij in de absolute slotfase met 0-2 onderuit gingen tegen FC Assen waardoor SCN ook volgend seizoen in de vierde klasse actief is.

Afscheidswedstrijd Wilmar Pastoor

Het lijfsbehoud van SCN in de vierde klasse betekent dat de ploeg haar laatste officiële wedstrijd heeft gespeeld. Toch komt SCN dit seizoen nog één keer in actie. Ter ere van Wilmar Pastoor, die 22 jaar (!) in het eerste elftal speelde, wordt op zaterdag 17 juni de afscheidswedstrijd SCN1 – SCN Legends gespeeld. Aanvang 15:00uur.

Door: Marco Bruinsma