Sport

SCN sluit bekerseizoen af met ruime zege

Op bezoek bij Zuidwolde heeft SCN haar derde en laatste bekerwedstrijd van het seizoen met 0-6 weten te winnen. Waar bij een laag baltempo na 45 minuten spelen de marge slechts één treffer bedroeg, wist SCN in de tweede helft de ruimtes beter te benutten en liep het uit naar een ruime overwinning.

 

Voor het derde bekerduel van het seizoen reisde SCN zaterdag af naar het zonnige Zuidwolde. Na de forse nederlaag van vorige week tegen FC Meppel (8-1) was de kans om door te bekeren nagenoeg onmogelijk geworden. Desondanks wilde de ploeg uit Nieuwlande een goed resultaat neerzetten om zo met opgeheven hoofd richting de start van de competitie te gaan.

 

Tempo te laag, maar SCN op voorsprong

In de openingsfase van het duel werd het spelbeeld al snel duidelijk. Zuidwolde zakte met een vijfmansverdediging in en liet SCN het spel maken. De ploeg uit Nieuwlande had dan ook de overhand en binnen de minuut was het al bijna raak voor de bezoekers. Na een aanval over de rechterkant legde Robin Veldhuis de bal terug op Danny Kuiper die het leer over de goal schoot. In het vervolg van de eerste helft bleef SCN de bovenliggende partij en was dreigend, maar mede door een te laag baltempo bleven echt grote kansen uit. Het was wachten tot vijf minuten voor rust tot SCN eindelijk de score wist te openen. Dave Slomp legde de bal vanaf de linkerflank terug op aanvoerder Rolf Elema die overtuigend raak schoot en daarmee zijn ploeg met een voorsprong de rust in schoot.

 

SCN benut de ruimte

In de tweede helft leek SCN het tempo aan de bal iets te verhogen en wist het de ruimtes in de laatste linie van Zuidwolde beter te benutten. Dit vertaalde zich na een uur spelen in een tweede treffer voor de bezoekers. Na een balverovering op het middenveld werd Veldhuis aan de rechterkant weggestuurd. Veldhuis vond met een haarfijne voorzet het hoofd van Stefan Bruinsma die eenvoudig raak kopte. Het duurde vervolgens niet lang voordat SCN de marge verder wist te vergroten. In de 72e minuut kwam Robin Veldhuis er opnieuw aan de rechterflank door, trok vervolgens naar binnen en passeerde ditmaal zelf doelman Bas Schipper, 0-3. Voor Veldhuis betekende dit zijn eerste treffer in het shirt van SCN. In het laatste kwartier van het duel combineerde SCN nog een aantal keer fraai door de verdediging en vergrootte het de marge naar 6-0. Dave Slomp was tweemaal het eindstation van een vlotlopende aanval en het slotakkoord was er voor Pascal Engels die vanuit een afgeslagen hoekschop de bal in de linkerbenedenhoek schoot. Een ruime overwinning voor SCN dat nu alle ogen op de start van de competitie kan richten.

 

Competitiestart

Aankomende zaterdag gaat de competitie weer van start in de vierde klasse F. Voor SCN staat er een op het oog lastige uitwedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Eric Prins neemt het dan in Stadskanaal op tegen SJS.

 

 

Door: Marco Bruinsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen