Noordscheschut uitgebekerd na ruime nederlaag tegen Olde Veste ’54

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 – 6 verloren van Olde Veste ‘54 uit Steenwijk. De eerste helft was gelijkopgaand. De tweede helft lieten de bezoekers, die al een ronde verder waren in de beker, er geen gras over groeien.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd Melvin Mol in het zonnetje gezet, vanwege het spelen van zijn 200e wedstrijd in de hoofdmacht van Noordscheschut. Mol vandaag wel afwezig binnen de lijnen, vanwege een blessure. Onder een stralende nazomerzon ging de wedstrijd van start. In de vijfde minuut dook Enrico Schonewille vrij op voor het doel van de gasten. Maar de inzet van Schonewille verdween over de deklat. Ook Robin Sikken was dicht bij een treffer. Hij kon een corner van Kevin Koster net niet koppend afronden.
De wedstrijd golfde op en neer. Beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Doelman Roy Boertien zag nog wel een inzet hoog over zijn doel verdwijnen. Aan de andere zijde was andermaal Enrico Schonewille dicht bij een treffer. Ditmaal kon de sluitpost van de bezoekers redding brengen. De ijverige Schonewille was bij vlagen een behoorlijke plaag voor de bezoekers uit Steenwijk. In de 40e minuut kwam Olde Veste dan toch op voorsprong. Een enthousiast uitgevoerde schouderduw van Kevin van Dalen werd loodzwaar bestraft. De jeugdige scheidsrechter Holleboom wees gedecideerd naar de strafschopstip. De toegekende penalty werd beheerst binnengeschoten.
Enkele minuten later stond de score echter al weer gelijk. De geheel vrijstaande Enrico Schonewille tekende de 1 – 1 aan. Wie dacht dat dit ook de ruststand zou zijn, kwam bedrogen uit. Want kort voor het rustsignaal besloten de gasten het doel van Boertien nog eenmaal onder vuur te nemen. De sluitpost bracht katachtig redding, maar moest op de rebound van dichtbij alsnog het antwoord schuldig blijven.
De tweede helft was amper begonnen, of Van Dalen nam op Van Persiaanse wijze het doel onder vuur. Zijn kopbal kon tijdig onschadelijk worden gemaakt. Waar Noordscheschut op jacht ging naar de gelijkmaker, ontstond er ruimte achter de eigen defensie. De bezoekers maakten hier bij vlagen dankbaar gebruik van. Tijdens één van deze hachelijke momenten was het Sikken die het speeltuig pardoes achter Boertien werkte, 1-3. Na deze treffer kon Boertien met enkele goede ingrepen een grotere achterstand voorkomen.
Beide trainers wisselden er lustig op los. Dit veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Noordscheschut was niet bij machte om een bres te slaan in de defensie van Olde Veste. Aan de andere zijde maakten de bezoekers dankbaar gebruik van de geboden ruimte en liepen uiteindelijk uit naar een 1 – 6 overwinning.
Een voetbalmiddag om snel te vergeten. Noordscheschut uit het bekertoernooi en mag zich vanaf nu volledig op de competitie gaan richten. Volgende week begint de equipe van Berry Zandink met met een uitwedstrijd tegen Drenthina te Emmen.