Sc Elim langs VEV Klazienaveen-Noord na wedstrijd die uitging als een nachtkaars

Klazienaveen–Noord – De 2de bekerwedstrijd werd door sc Elim tegen VEV Klazienaveen Noord afgewerkt omdat vanwege familieomstandigheden vorige week niet werd gevoetbald tegen Fit Boys. Vooraf werd door de supporters aan een ruime overwinning gedacht maar achter de kerk van VEV spelen is voor Elim altijd lastig.

Zeker, als de thuisclub besluit om op een bijveld te spelen, waarvan de kwaliteit desastreus was. Scheidsrechter Annen overwoog nog om op het hoofdveld te spelen maar daar er geen lijnen op stonden was dit geen optie meer. Bij vlagen werd er goed gespeeld maar het was vooral VEV  wat door overtredingen en gemeen spel het spelplezier van sc Elim probeerde te ontregelen. Dat dit wonderwel lukte blijkt uit de einduitslag die op een 0-3 overwinning bleef steken. Uiteindelijk werden de 3 punten meegenomen aar Elim. A.s. maandag avond valt de beslissing als Elim uit speelt in Beilen tegen Fit Boys.

1e helft
Het was zielig te noemen dat er vandaag op het meest slechte veld van deze club moest worden gevoetbald, waar een prachtig hoofdveld zonder belijning klaar lag. Maar dat is altijd nog beter dan een litteken op je ziel, zo werd er door een Elim supporter geuit. De winterjas kon vandaag gelukkig nog in de kofferbak blijven liggen want het was een prachtige zonovergoten dag om op te voetballen. De mouwen werden dan ook flink opgestroopt en vooral aan de kant van VEV ging het er soms hard aan toe. Het was dan ook D. Doldersum die na een kwartier spelen een vrije trap meekreeg. Aanvoerder Benjamins wist hier wel raad mee want ineens ging de bal langs de muur en lag hij achter keeper Kampman (0-1). Het was vooral eenrichtingsverkeer richting in deze helft van het groenwitte doel.
Een geplaatst schot van M. Doldersum ging na 20 minuten echter ver over de ballenvanger. Na een halfuur spelen ontstond er enige opschudding want na een overtreding van D. Doldersum, die er genadig vanaf kwam, gaf scheidsrechter Annen voordeel voor de ploeg in balbezit. Dit leverde vervolgens geel op voor Wessels omdat hij uit pure frustratie een forse charge begin op het middenveld. Na commentaar op de leiding kreeg Berken tot overmaat van ramp ook nog eens geel te zien. Elim was de ploeg die het spel maakte en VEV wachtte rustig af. Uit de zoveelste corner was het vlak voor rust weer raak. De corner van Prijs werd fraai binnen gekopt door de mee opgekomen verdediger M. Koops (0-2). Verdediger Njagul moest bij een enkele uitval van Nijhoff vlak voor rust nog even aan de rem trekken maar dit bleef onbestraft en zo werd er met een lichte voorsprong gerust.

2de helft
Vlak na rust was het Prijs, die de eerste kans kreeg om te scoren. Zijn soloactie belandde echter op de onderkant van de lat en stuiterde zo weer het veld binnen. Er was echter niemand alert genoeg om de score te vergroten. In het volgende moment stuiterde de bal ongelukkig tegen de hand van een verdediger binnen de 16 meter. Scheidsrechter Annen legde de bal op de stip en Njagul schoot deze met enig geluk onder keeper Kampman door (0-3). Ook D. Doldersum kreeg nog een enorme kans uit een vrije trap maar alleen voor de keeper was hij niet trefzeker. Na een uur spelen wisselde trainer Benjamins alle bankzitters ineens voor 3 veldspelers, waarschijnlijk om ze te sparen voor de uitwedstrijd tegen Fit Boys a.s. maandagavond.
De volgende vrije trap genomen door aanvoerder Benjamins kom ternauwernood door keeper Kampman worden gepareerd tot corner. Daarna brak de pleurus uit want er volgende een flinke woordenwisseling over en weer waarbij Wessels met rood werd heengezonden voor foutief taalgebruik. Een moment van afkoeling werd door scheidsrechter Annen ingelast omdat de gemoederen hoog opliepen. Het publiek werd in grote verwarring achtergelaten want grote vraag was of de wedstrijd hervat zou worden. Na ruim 5 minuten werd de draad weer opgepakt waar we gebleven waren, namelijk voetballen. De 1ste corner in deze helft voor Elim na 80 minuten spelen leverde niets op. Ook was er nog kans voor D. Doldersum en de ingevallen Klomp schoot van dichtbij ook nog eens naast. Hiermee doofde de wedstrijd uit als een nachtkaars en kon Elim met weer een overwinning huiswaarts keren.
Man of the match: Geen.
Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (60’ J. Gritter), E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (60’ M. Odink), J. Prijs (60’ H. Klomp), D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, M. Odink en H. Klomp. Bron:SC ELIM