Sport

Sc Elim laat punten liggen tegen de Griffioen

Elim – Zaterdag speelde Elim thuis een inhaalwedstrijd tegen de Griffioen uit het Friese Oosterwolde. Ook deze keer weer werd er onder winderige omstandigheden op het kunstgrasveld gevoetbald. De grasmat op het hoofdveld was dusdanig verzadigd dat erop spelen geen optie meer was. Scheidsrechter Köhler uit het verre Dokkum kon de wedstrijd exact om half 3 laten beginnen nadat pupil van de week, Maud Zuidema, de eerste treffer voor Elim had gemaakt.
Elim moest tegen de wind in spelen en had daar schijnbaar moeite mee. Het was dan ook de topscoorder van de Griffioen, R. Wagenaar die binnen het eerste half uur 2 keer scoorde (0-2). Vlak voor de rust deed centrale verdediger Boertien iets terug (1-2) en zo konden de trouwe supporters de tweede helft met een gerust hart tegemoet zien. Het was diezelfde Boertien die na de rust de gelijkmaker liet aantekenen (2-2). Een fraai kopbal van M. Koops uit een corner leverde zelf een voorsprong op (3-2). Deze was echter van korte duur want oudere broer S. Wagenaar liet zien dat hij ook kon scoren voor de Friezen (3-3). Slimme speler Rosema maakt het nog lastiger voor Elim met de 3-4 zo vlak voor het einde van de wedstrijd. Maar een snelle aftrap leverde vlak voor het eindsignaal van scheids-rechter Köhler voor D. Doldersum de terechte gelijkmaker (4-4) op, waar Elim verzuimde om bij de 3-2 voorsprong de boel in het slot te gooien. Over 14 dagen speelt sc Elim de returnwedstrijd in Oosterwolde.
Wind tegen valt niet mee
De Griffioen zocht vanaf de aftrap direct de aanval op wat resulteerde in een makkelijk weggegeven corner.
Uit de volgende corner was het bijna raak maar Rosema mag zijn slappe inzetje voorlangs gaan. Na een slecht uitgevoerde sliding was het R. Wagenaar, die maar zo verrassend van afstand de 0-1 binnenschoot voor de gasten. Elim had moeite met het tegen de wind in spelen en was veel te veel gehaast om de gelijkmaker te scoren. M. Doldersum had een paar kleine kansjes maar tot scoren kwam hij niet. Aan de andere kant was het winters die met een geplaatste boogbal met de wind mee Hidding probeerde verschalken maar deze was nu nog goed bij de les. Uit een volgende boogbal uit een corner werd hij bijna verrast maar hij kon hem nog tijdig keren. Een goede voorzet van M. Doldersum kon door een boomlange verdediger worden weggekopt.
Belangrijke aansluitingstreffer
Een vrije bal van hem werd door Boertien nog net overgeschoten. Daar Elim zelf niet scoorde geschiedde het wel weer aan de overkant. Uit een klutssituatie, waar Hidding in 2de instantie niet geheel vrijuit ging, kon R. Wagenaar na een half uur spelen van dichtbij de 0-2 binnen tikken. Het volgende schot ineens op zijn goal van jongste broer B. Wagenaar kon hij klemvast pakken. De aanvalsdrift van Griffioen was groot maar ze liepen daardoor ook regelmatig in buitenspelpositie. Maar vlak voor rust was het Boertien, die na het goed rond laten gaan van de bal, die met een strakke schuiver over de grond de aansluitingstreffer liet noteren. Hierna werden de kleedkamers opgezocht voor een warme versnapering in de vorm van thee.
Fysiek spel met voorsprong
Na de rust probeerde de Griffioen de voorsprong te vergrootten maar Winters zag zijn directe vrije trap overgaan. Een achterwaartse kopbal van aanvoerder Benjamins ging maar net over. Na een scrimmage gaf scheidsrechter Köhler goed voordeel en Boertien liet zich dit buitenkansje niet door de neus boren. Hij schoot binnen de 16 meter de 2-2 tussen de palen waarbij hij de Griffoenspelers in verbazing achterliet. Hierna werd het wat een fysieker spelletje en kreeg de Griffioen meerdere vrije trappen op rij te nemen en probeerde Elim het spel juist te ontregelen. Daardoor ontstond er pure frustratie tussen R, Wagenaar en aanvoerder Benjamins en zo liep hun knuffelactie voor beide uit op een gele kaart. Na ruim een uur spelen kreeg Elim weer wat meer grip op de wedstrijd en een corner van J. Doldersum werd fraai door M. Koops bij de 2de paal ingekopt (3-2) en liet hij Veenman kansloos. De jongste Wagenaar werd vervangen door Zomer. Een makkelijk weggegeven corner door linksback Njagul werd bijna door Theelen binnen gekopt.
Gemiste kansen
Uit de snelle omschakeling had Klomp de 4-2 moeten maken, waar Prijs er eigenlijk beter voorstond. Ook kwam D. Doldersum in een scorende positie maar hij zag zijn bekeken lobje door Veenman worden gekeerd. Aan de andere zijde werd M. Koops van geel voorzien nadat hij de bal op reglementaire wijze bespeelde maar de scheidsrechter zag dit anders. De vrije trap hieruit leidde tot de gelijkmaker nadat S. Wagenaar van dichtbij het intikken had omdat keeper Hidding met zijn vingertoppen net niet bij de bal kon. (3-3). Linneman werd vervolgens door de oudste speler en verdediger, Otter vervangen. Hierna kreeg Klomp twee geweldige kansen om Elim weer op voorsprong te krijgen maar het gelukte hem vanmiddag niet. Na een snel genomen vrije trap scoorde Rosema de 3-4 voor de gasten en dit leverde zoveel frustratie op bij Elim trainer Benjamins dat aan hem ook een gele kaart werd gepresenteerd. Elim ging niet bij de pakken neerzitten en pakte meteen de draad weer op want vanaf de aftrap werd D. Doldersum over de linkerflank weggestuurd en zijn hard diagonaal schot kon niet door keeper Veenman worden gestopt (4-4).
Kooistra probeerde nog wat terug te doen maar zijn schot vloog over, waarna hij zich voor een blessure moest laten behandelen.
Frustratie
Keeper Veenman en M. Doldersum kregen allebei nog een gele kaart uit pure frustratie richting de scheidsrechter en dit waren dan ook wel de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd, waarbij Elim meer recht had op de overwinning gezien de vele gemiste kansen. Over 14 dagen speelt Elim alweer de returnwedstrijd in Oosterwolde tegen deze fusieclub, die in het nieuwe seizoen verder gaat onder de nieuwe naam sv Oosterwolde.
Doelpuntenmakers:
14 min. 0-1 R. Wagenaar.
29 min. 0-2 R. Wagenaar.
40 min. 1-2 W. Boertien.
54 min. 2-2 W. Boertien.
67 min. 3-2 M. Koops.
78 min. 3-3 S. Wagenaar.
87 min. 3-4 R. Rosema.
88 min. 4-4 D. Doldersum
Man of the match: W. Boertien.
Opstelling: C. Hidding, M. Koops, W. Boertien, B. Koops, E. Njagul, Y. Benjamins, D. Doldersum J. Doldersum, J. Prijs, H. Klomp en M. Doldersum.
Wissels:, R. Koekoek, P. Metselaar, B. Veld, M. Wachtmeester.
De foto is gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen