S.V. HODO wint van v.v. Wacker

Hodo speelde zondagmiddag haar 12e wedstrijd tegen v.v. Wacker uit De Wijk. De nummers 3 en 4 op de ranglijst in de 3e klasse C.  S.V. Hodo met 22 punten en v.v. Wacker met 19 punten, met overigens ook één wedstrijd meer gespeeld.  Trainer Ed Laagland moest het zondagmiddag zonder de geblesseerde Djustin Snippe en de afwezige John Boer doen. Maar had wel weer Patrick Timmerman, terugkomend van een langdurige blessure, in de basisopstelling. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Harmjan Drost uit Meppel.

Eerste helft

De wedstrijd begon voor beide partijen enigszins voorzichtig en met name aftastend en beiden hadden de nodige moeite om de juiste kleur te vinden.. Na een klein kwartiertje spelen veranderde dit spelbeeld. Jorn Smit zocht de aanval en werd dusdanig gehinderd, wat uiteindelijk, na kort doorspelen, alsnog een vrije trap opleverde. Jorn Smit zijn vrije trap van plusminus 30 meter verdween dan ook loeihard, enigszins van richting veranderd, in het net van doelman Wart van Holsteijn en bracht 0-1 stand op het goedverlichte scorebord. De spelers van trainer Gert Jan Hoekstra zetten duidelijk “een tandje bij” op jacht naar de gelijkmaker, waarbij ook nog een doelpunt van v.v. Wacker, na de nodige kritiek van “de Wackerbank”, wegens buitenspel werd afgekeurd. Keeper Jari Hooijer moest dan ook de nodige keren handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Het spelbeeld werd van beide kanten onrustiger en slordiger, waarbij het aantal onjuiste passes en het veelal hanteren van lange ballen, alleen maar toenam. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Ricardo Benjamins, na een pittige overtreding, de rode kaart van scheidsrechter Drost voorgeschoteld. Kortom, de Hodo-mannen moesten, met nog ruim een uur te spelen, met 10 man verder om de voorsprong te verdedigen.

Kort daarna moest rechter middenvelder Chris Uiterwijk noodgedwongen het veld verlaten i.v.m. met een blessure. Patrick Metselaar kwam, na een paar omzettingen op het middenveld, voor hem in het veld. Toch lukte het de bezoekers uit Hollandscheveld stand te houden, met in de slotfase van de eerste helft een tweetal kansen aan Hodo-zijde. Sander Danes kwam oog in oog met de Wacker-goalie en een schot van Damian Strijker werd uit een corner geblokt door de verdediging van v.v. Wacker.

Tweede helft

Na rust kwam Mark Boertien voor de geblesseerde Damian Strijker in het veld en Wesley Annen voor Patrick Timmerman. Het spelbeeld veranderde dan ook weinig, in vergelijking met het beeld van een groot deel van de eerste helft. Wel werd er hard gewerkt, geknokt en gestreden om de voorsprong te behouden. Na iets minder dan een uur spelen kregen de gastheren, na een overtreding van Hodo-zijde, een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. De vrije trap werd hard ingeschoten, waarbij de Hodo-goalie de nodige moeite had om de bal klemvast te pakken. De alerte aanvoerder Edwin Dekker stond op de juiste plaats om de gelijkmaker(1-1) op het scorebord te brengen. Na enig doordrukken van “De Wijkers”, was het toch Hodo, die in de 64e min., weer op voorsprong kwam. Een prima pass van Mart Pastoor op de vrijstaande Sander Danes, die vervolgens deed, wat hij al veel vaker had laten zien. Hij maakte zich los van de Wacker-verdediging en kwam op basis van zijn snelle handelen, vervolgens ‘oog in oog’ met de keeper van v.v. Wacker en scoorde feilloos(1-2).

De aanvallers van Hodo kregen door deze nieuwe voorsprong steeds meer ruimte en dat kwam aanvoerder Edwin Dekker duur te staan, doordat hij aan de noodrem moest trekken, bij een doorbraak van wederom Sander Danes. Ook Dekker kreeg de rode kaart voorgeschoteld. Met andere woorden de verhoudingen qua aantal spelers waren weer gelijk.

Wacker probeerde nog wel de druk te verhogen, hetgeen overigens niet altijd lukte, waardoor de Hollandschevelders in de slotfase nog wel de mogelijkheid kreeg om de score te verhogen. Résumerend geen hoogstaand kwalitatief spel, maar wel een wedstrijd met de nodige strijd en vechtlust, zeker ook van Hodo-zijde. Resultaat 25 punten na 12 wedstrijden op de helft van de competitie, met een stevigere 3e plaats op de ranglijst.

Opstelling Hodo

Jari Hooijer, Damian Strijker(46e min. Mark Boertien), Jorny Otten, Bram Folkers, Ricardo Benjamins, Jorn Smit, Bryan Snippe, Chris Uiterwijk(35e min. Patrick Metselaar), Mart Pastoor, Sander Danes(85e min. Donny Mol) en Patrick Timmerman(46e min. Wesley Annen).

Man van de wedstrijd s.v. HODO: Het gehele Team.

Hodo speelt zondagmiddag 11 februari 2024 thuis tegen v.v. Sleen, aanvang 14.00 uur.