Goede zaken voor Kwiek!

Hoogeveen/Groningen – Zondag 4 februari moest H.V. Kwiek in eigen haven spelen tegen V&S. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden aangezien V&S vierde op de ranglijst stond en de Kwiekers op de zesde plek. Tevens was de uitwedstrijd nipt verloren en hadden de Hoogeveeners wat goed te maken.

De wedstrijd werd geopend door de spelers uit Groningen. Een mooi bal naar de cirkel. Hier werd snel op geantwoord en vervolgens nam Kwiek de leiding met 2 – 1 voorsprong. Tot 5-5 ging het gelijk op maar met goed aanvallend werk kwam Kwiek op 8-5 voorsprong. V & S die leuk spel vertoonde met mooie balletjes naar  kon goed bijblijven. Uiteindelijk was het dan ook V&S die met 16-17 de leiding nam in de rust.

Coach Bert Popping wees de spelers erop dat de verdediging meer verdacht moest zijn op de slimme balletjes naar de cirkel. Kwiek bleef goed bij, maar toch was het V&S die steeds 1 of 2 doelpunten voorstond. Met nog 4 minuten te gaan kreeg Kwiek nog eens 2 minuten tijdstraf. Hierdoor werd het voor Kwiek een lastig opgave om de 2 doelpunten achterstand bij te benen. Maar door een pass fout van V&S kwam Kwiek op 1 verschil door een slim lobje over keeper van Britt Kolk. In de laatste 15 seconden schoot V&S mis waardoor Kwiek in bal bezit kwam. De zus Esmee kolk kon hierdoor in de laatste 10 seconde de gelijkmaker maken. De wedstrijd werd met 26-26  afgesloten.

Niet alleen de dames het eerste maar ook de dames van het tweede team kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Dames 2 hadden namelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen tegen de cirkeltijgers. Waar vaak nipt werd verloren konden ze deze keer met 16-15 winnen van de Cirkeltijgers. De dames mogen even rustig aan doen want de volgende wedstrijd staat gepland op 25 februari tegen de koploper Hurry-up in Zwartemeer.

Foto:  Jari Leijssenaar.