S.V. HODO overklast door v.v. Beilen

We zitten in de laatste fase van de reguliere competitie in de klasse 3C Noord van het zondagvoetbal. Vorig jaar in mei was het de wedstrijd uit tegen Beilen voor s.v. Hodo, waarin degradatie in de 2e klasse een voldongen feit werd. De wedstrijd hedenmiddag was min of meer een wedstrijd om “des keizers baard”. Degradatie en/of promotie was voor beide ploegen, in ieder geval s.v. Hodo niet meer aan de orde. De wedstrijd  stond onder leiding van scheidsrechter de Vries uit Veendam.

De grote vraag aan Hodo-zijde was, in hoeverre de mannen van hoofdtrainer Ed Laagland de forse nederlaag tegen de hekkensluiter van deze klasse hadden verwerkt en hoe ze zich zouden gaan herpakken. Gelukkig had de staf van Hollandschevelders ietwat meer armslag met betrekking tot de beschikbare spelers hedenmiddag.

Het antwoord op bovenstaande vraag, was dan ook spoedig bekend. Binnen een half uur was de stand dan ook al 4 tegen 0 in het voordeel van de gasten, waarmee de “de gifbeker” uiteindelijk nog niet leeg was. De einduitslag werd ui 6 tegen 0 voor de Geel-Zwarten, die uiteindelijk, door de ruime overwinning en overige uitslagen, achteraf nog zicht  hebben oftewel kregen op een periodetitel.

Door een op één stapeling van grotendeels persoonlijke fouten, zoals verkeerde passes, onnodig balverlies, en verkeerd (uit-)verdedigen, zetten de Beilenaren binnen een half uur spelen, een 4-0 voorsprong op het scorebord.

De gedreven en met de nodige agressie spelende Beilenaren, met in de hoofdrol spelers als Nick Matthijssen, Dyam Blaauw en Owen van der Werff, (2 keer), waren verantwoordelijk voor deze 4-0 ruststand. Één van de weinige tegenstoten van Hodo-zijde in de eerste helft was dan ook een prima schot van Wesley Annen, dat rakelings over ging. Overigens zagen we van tijd tot tijd ook, dat de hoofden van een aantal spelers “gingen hangen”, waarbij de echte wil om te winnen steeds minder zichtbaar werd, maar ook de nodige onzekerheid zag je terug bij enkele Hodo-spelers.

In de 2e helft, werd na ruim 50 minuten spelen de eerste wissel aan Hodo-zijde toegepast. Rick Warmels kwam in het veld voor Jorn Smit en ruim 20 minuten later Ruben Tichelaar voor Damian Strijker.

De Beilenaren namen eerst enigszins ‘gas terug’ en spaarden hun krachten, waarbij hoofdtrainer Robert Bos gedurende de 2e helft het maximale aantal wisselspelers ging gebruiken.

Toch was het wederom weer, de goedspelende Owen van der Werff, die na een uur spelen, de 5-0 aantekende. In de 65e minuut wees scheidsrechter de Vries gedecideerd naar de penaltystip, na een overtreding binnen de 16. Nick Matthijssen maakte optimaal gebruik van dit buitenkansje en bracht met zijn 2e doelpunt, de 6-0 op het scorebord.

Sander Danes schoot nog een paar keer van afstand, maar miste helaas de juiste richting, om de stand te wijzigen.

De laatste fase van de wedstrijd gaf uiteindelijk geen ander beeld, waarbij scheidsrechter de Vries in minuut 89 floot voor het eindsignaal.

Ook na deze wedstrijd terugkijkend, waren de Hodo-mannen wederom door de zogenaamde ‘ondergrens gezakt’, na wederom een 6-0 nederlaag, zoals ook twee weken geleden. We mogen er dan ook vanuit gaan, dat dit niet nog een keer gaat gebeuren.