RvEC wint Athenespelen opnieuw

Voor vierde- en vijfdejaars havo- en vwo-leerlingen van 28 scholen uit heel Nederland stond afgelopen donderdag en vrijdag een gaaf sportevenement op het programma: de Athenespelen. In studentenstad Groningen streden de leerlingen in tien verschillende sporten tegen elkaar. “Jaarlijks gaan we hier met een aantal leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) naartoe. Dit jaar, bij de 35e editie van het evenement, met 37 leerlingen. De Athenespelen is elk jaar een hoogtepunt en voor veel leerlingen een leuke, sportieve kennismaking met de stad waar ze over enkele jaren gaan studeren”, zegt LO-docent Laura Heller. “Dat we dit jaar opnieuw de eerste plaats hebben gehaald, maakt de Athenespelen extra leuk!”

Donderdagochtend vertrok de RvEC-bus al vroeg richting Groningen. “De leerlingen zijn dan al vol energie en enthousiasme”, lacht Laura. Dat is maar goed ook, want de leerlingen moeten al goede resultaten boeken in de eerste poulewedstrijden als ze voor de overwinning in het eindklassement willen gaan. “Dat hoeven we de leerlingen niet uit te leggen. Ze zijn bloedfanatiek en menig partijtje wordt gewonnen. Na de eerste dag staan we hoog op de ranglijst.” Natuurlijk gaat het niet alleen om de sportieve prestaties. “Zeker niet. De Athenespelen staan bekend om een mooie combinatie van sport en ontspanning. Na de eerste sportdag is het tijd voor eten en een feestje bij FC Groningen. De leerlingen slapen in het sportcentrum en ook daar is het nog lang gezellig.”

Tien onderdelen, één eindklassement

Vrijdag begint de dag vroeg, zeker voor de leerlingen die amper een paar uurtjes slaap hebben gehad. “Gelukkig kunnen we even rustig opstarten voor de eerste wedstrijden beginnen. De RvEC’ers hebben al gauw weer hun gebruikelijke portie energie en enthousiasme te pakken en dat zien we terug op de velden. De voetballende jongens worden eerste, bij atletiek en tafeltennis worden we tweede en bij volleybal is er een derde plaats. De zwemestafette is ook een prooi voor het RvEC. Op de andere onderdelen – voetbal meisjes, basketbal, squash, klimmen en tennis – scoren we ook mooie eindresultaten.” Dat leidt tot een eerste plek in het eindklassement. “Daar zijn we natuurlijk supertrots op. De mooie wisselbeker is weer een jaar op het RvEC te zien. We hebben de Athenespelen nu negen keer gewonnen. Natuurlijk gaan we volgend schooljaar voor de tiende overwinning!”