Regio kampioenschappen een dubbel succes voor ZPC Hoogeveen

Hoogeveen – De Regio Kampioenschappen die het afgelopen weekend in Emmen werden gehouden waren zowel op sportief als organisatorisch gebied een succes voor ZPC Hoogeveen.

De wedstrijd in Emmen werd georganiseerd door ZPC Hoogeveen, omdat de thuisploeg dit niet kon bolwerken en de wedstrijd anders in Delfzijl gehouden zou worden.

Dat is natuurlijk jammer als je zo’n geweldig mooi zwembad hebt en omdat het niet mogelijk is om deze wedstrijd in Hoogeveen te zwemmen, te veel deelname en geen acht banen bad, bood ZPC Hoogeveen aan om de organisatie op zich te nemen in Emmen.

Het liep geweldig, aan alles was gedacht en de vrijwilligers hebben laten zien dat ze een wedstrijd van dit niveau makkelijk aan kunnen.

 

De zwemmers van Hoogeveen lieten op sportief gebied zien dat zij niet voor niets de vijfde ploeg van Nederland zijn, er werden veel medailles meegenomen naar Hoogeveen.

Negentien gouden, dertig zilveren en negentien bronzen werden er gewonnen met nog een weekend voor de boeg.

Na een week met hele zware trainingen, liep het de zaterdag nog niet zo geweldig maar dat werd op de zondag weer hersteld en kwamen er mooie tijden op de klok.

De zwemmers van Hoogeveen zwemmen in zo’n weekend heel veel, om vooral te racen op wedstrijd snelheid en met het oog op de Nederlandse kampioenschappen voor jong en oud, diep te gaan en wennen aan een druk weekend.

Dat ze dat allemaal kunnen bewezen ze weer eens door veel medailles mee te nemen en naast individueel ook nog de nodige estafettes te zwemmen.

De rugcrawl op zondag bij de meisjes/dames was een succes waar bijna iedereen een mooie pr. zwom.

Vooral de jongsten Joy ten Hoove, Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Esmee van der Tuuk, Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken zijn goed aan elkaar gewaagd en gingen een stuk sneller dan hun inschrijftijd.

Deze meisjes waren sowieso goed dit weekend en zwommen veel nieuwe tijden op alle afstanden die varieerden van de 400m wissel tot de 50m vrije slag.

Almyra Santing had op de valreep de limiet voor de 100m rugcrawl gehaald en ging nu weer sneller en dat was knap.

Dominique Dingshoff was goed op dreef bij de 400m en 200m vrije slag waar ze twee dikke p.r.’s noteerde.

Van dezelfde leeftijd is Senna van der Veen die dit weekend liet zien dat goed trainen vanzelf beloond gaat worden en datzelfde ging op voor Julia Redzimska die leuke dingen liet zien.

Bij de dames een heel zwaar programma voor Alinda Dingshoff die daar bewust voor kiest om in zo’n weekend veel te gaan starten.

Dat de tijden dan nog in de buurt blijven van haar p.r.’s dat is netjes en zij zwemt heel wat medailles bij elkaar.

Wiktoria Redzimska doet daar niet voor onder, ook zij zwemt in zo’n weekend veel en goed.

Bijna alle zwemmers namen wel een medaille mee naar huis en vooral Kylian Heederik en Tiamo van de Veen, namen persoonlijk meer dan vijf medailles mee en hadden daarnaast nog een aandeel en de nodige medailles in de estafettes.

Niels van Eck zwom niet heel veel afstanden maar nam op die afstanden wel twee keer goud en een keer zilver mee en kon goed meedoen in het geweld.

Riemke Tinneveld zwom op de 50 en 200m schoolslag naar de gouden medaille en dat was knap, met op de 200m een mooie nieuwe tijd.

Mac Peeks was vooral op de langere afstanden goed dit weekend en zijn tijd van 5.01.03 op de 400m wisselslag was een verbetering van 10 seconden.

Charlotte en Olivier Wilbers behaalden samen de nodige prijzen en al ging het niet allemaal vlekkeloos, het doorzetten maakte dat er nog een paar mooie tijden op de klokken kwamen.

Owen Peeks heeft samen met Quinn Heederik een hele zware week achter de rug en dat was in hun tijden terug te zien.

Beiden zijn lange afstand zwemmers en het a.s. weekend komt de 1500m vrije slag op het programma en dan zullen we zien of ze op de goede weg zijn.

Mirthe Schenkel traint part time bij het OC in Hengelo en dat is even wennen met het reizen en andere trainingen.

Daardoor gaat het niet zoals ze graag zou willen en zijn haar tijden niet optimaal.

De groep gaat deze week rustig trainen, zodat ze volgend weekend bij de regio een beetje uitgerust aan de start zullen verschijnen, voor weer een zwaar weekend. Dan zal de organisatie wederom in handen van ZPC Hoogeveen zijn en hopen we weer op een geslaagd weekend.