Sport

Dames Hollandscheveld van laatste plaats af

Zwolle – afgelopen weekend mochten de dames van Hollandscheveld op bezoek bij Be Quick’28 in Zwolle. De oranje-zwarte dames treffen daar in dames 3 een team dat een vergelijkbaar seizoen kent als Hollandscheveld en hebben evenveel punten, maar doordat zij een beter doelsaldo hebben staan zij een plekje hoger op de ranglijst. Winst op Be Quick betekend daarom ook dat ze de laatste plaats kunnen overdragen aan een directe concurrent.

Hollandscheveld begon goed aan de wedstrijd en was het eerste kwartier iets sterker dan Be Quick, echter wisten de dames niet echt kansen te creëren. De grootste kans kwam in de zeventiende minuut toen Sabrina van Nuil wist te ontsnappen aan de verdediging. Maar het schot dat volgde werd door de keeper gestopt. Aan de andere zijde van het veld moest ook Kaili Su zich inspannen om haar doel schoon te houden nadat Be Quick steeds beter in de wedstrijd kwam en ook kansen begon te creëren.

Na een half uur spelen kwam Hollandscheveld verrassend op voorsprong. Rechtsback Daphne Jansen kon naar voren opstormen en kreeg tijd en ruimte om de bal af te spelen op Sabrina. Sabrina wist vervolgens de bal richting doel te schieten. Maar waar iedereen, inclusief Sabrina, dacht dat deze bal over het doel zou vliegen, daalde de bal eerder dan verwacht in de goal.

De tweede helft was Be Quick sterker en dat leverde ook meer balbezit op voor de thuisploeg. Bij balbezit van Hollandscheveld wisten ze ook goed druk te zetten waardoor de dames van Henry Strijker moeite hadden om van eigen helft af te komen. Maar de momenten waarop dit wel lukte wist Hollandscheveld ook gevaarlijk te worden. Milady van Dalen werd in de zestigste minuut door Lidia Meijer vrijgespeeld en zag haar schot voorlangs rollen. Ook Indy Strijker en Elleke Snippe zagen hun pogingen niet omgezet worden in goal. Kaili wist daarentegen met kunst en vliegwerk haar doel schoon te houden. Met nog 5 minuten te gaan kwam dan eindelijk de verlossende tweede doelpunt. Het was wederom Sabrina die de bal binnen mocht tikken, ditmaal op aangeven van Elleke. Met de overwinning is Hollandscheveld eindelijk van de laatste plek af, en heeft voor het eerst dit seizoen de nul weten te houden.

Foto en verslag: Remco Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen