Pickleballclinics groot succes in gemeente Hoogeveen

Het online sportplatform Sportloaded en Pickleball.nl hebben de handen ineengeslagen. Dit doen zij onder andere door de nieuwe sport pickleball onder de aandacht te krijgen bij de jeugd. Op diverse basisscholen zijn de afgelopen week pickleballclinics gegeven en die waren een groots succes. Onder andere leerlingen van ’t Kofschip, Het Element en De Regenboog hebben kennis mogen maken met de sport. En dat beviel heel goed.

 

Pickleball is een nieuwe sport die vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid. De sport is een combinatie van tennis, padel en badminton. Men speelt deze sport in koppels en slaat de bal met een harde racket. Punten worden op dezelfde manier gescoord als bij tennis en padel. De sport is populair vanwege de vele voordelen en de snelheid van het spel. In Amerika zijn er al ruim vier miljoen spelers en de verwachting is dat het aantal spelers in Nederland ook exponentieel zal stijgen.

 

De (basis)schoolleerlingen in Hoogeveen die kennis hebben mogen maken de nieuwe sport pickleball waren voor het overgrote deel enthousiast. In tegenstelling tot andere racketsporten is deze sport snel aan te leren. Hierdoor kunnen leerlingen aan het eind van de clinic al een competitief wedstrijdje spelen. ‘’De sport is erg laagdrempelig en leuk om te spelen. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar’’, aldus vakleerkracht Roy Wenderich van basisschool Het Element.

 

Zelf kennis maken met pickleball

De sport pickleball is een spel voor jong en oud, getraind en ongetraind en iedereen die het leuk vindt om lekker bezig te zijn. Kennismaken met de sport pickleball kan heel eenvoudig. 29 mei aanstaande worden in Hollandscheveld twee pickleballbanen officieel geopend en op 9 juli zal in sporthal Het Activum in Hoogeveen door Sportloaded een glow in the dark pickleballtoernooi gespeeld worden. Opgeven hiervoor kan via de onderstaande link:

 

https://sportloaded.nl/pickleball-event/