Pesse verliest na strafschoppen

Pesse- Een tweede verrassing leek even in de maak voor Pesse maar helaas wist het toch niet de sterkste te zijn in de strafschoppenreeks tegen Urk. De gehele wedstrijd had de ploeg gestreden voor een resultaat en wist het de verdediging goed dicht te houden. Alhoewel Pesse twee sterkhouders in de persoon van Verbrugge en Kleine misten wist de ploeg uitstekend op de been te blijven.

Meteen is te zien hoe Pesse zich gaat wapenen tegen het uit de Hoofdklasse afkomstige Urk. De gasten nemen meteen het voortouw en probeert combinerend door de verdediging van Pesse te komen. Pesse daarentegen trekt zich terug en probeert de bal snel te veroveren. Hierbij moet het wel haar momenten kiezen omdat Urk de bal snel laat gaan. Pas na een goed verloop van tijd weet Urk de eerste kans te krijgen. De Boer is het met het eerste schot van de wedstrijd maar zijn inzet kan doelman Waninge redden. Laatstgenoemde bleek in de rest van de wedstrijd constant de uitploeg van doelpunten af te houden in de reguliere speeltijd. Ook schoten van Romkes en Brands weet de doelman te pakken. In de tegenstoot krijgt Pesse geen voet aan de grond tegen Urk maar verdedigend geeft het niks weg tegen de bezoekers dus gaat men rusten met de brilstand.
Veelal afstandsschoten
In de tweede helft lijkt Urk snel orde op zaken te willen stellen door direct weer de aanval te kiezen maar net zoals in de eerste helft loopt het tegen de goed georganiseerde verdediging van Pesse op. Daarna hanteert de gastploeg meer het afstandsschot maar schoten van Loosman, Romkes, Kramer en Snoek zijn allemaal een prooi voor Waninge. Daarna lijken bij Pesse de krachten ook weg te vloeien waardoor Urk zich verder richting het doel van Waninge kan melden. Na een actie van Van Slooten kan Schraal bijna afwerken maar zijn inzet gaat nipt voorlangs. Even later is het weer Urk met een grote kans maar wederom kan Romkes niet doelman Waninge verslaan. Dan krijgt Pesse de beste en enige levensgrote kans. Na een overtreding op het middenveld staat Urk te slapen waarna Strijker snel Veninga de diepte instuurt. Oog in oog met doelman Bakker kan de middenvelder net niet toe slaan door een goede redding van eerstgenoemde. Snel moet Pesse daarna weer de verdedigende stellingen innemen. Urk krijgt nog een levensgrote kans via invaller Snoek maar zijn inzet weet Waninge met een uitstekende reflex van de lijn te halen. In de laatste minuut laat Snoek nogmaals een schot los richting het doel van Waninge maar zoals al de gehele avond pakt de doelman de bal.
Penaltyreeks
Meteen de eerste penalty van Urk weet Waninge te pakken, helaas voor Pesse is ook de eerste penalty van de thuisploeg een prooi voor de doelman van Urk. Daarna scoren beide ploegen haar tweede penalty. De derde penalty van Urk pakt Waninge ook waardoor Pesse op voorsprong kan komen in de serie. Helaas voor Pesse pakt Bakker ook de derde van Pesse. Daarna mist Pesse ook haar vierde penalty waardoor Urk op voorsprong kan komen. De uitploeg maakt geen fouten en schiet haar vierde en vijfde penalty tegen de touwen waarna het zich verzekerd van de volgende ronde. Ondanks het verlies mag Pesse met opgeheven hoofd terugkijken op het bekeravontuur want bijna wist de ploeg van Kramer weer te stunten. Ook is het een fijne motivator richting de belangrijke wedstrijd tegen Titan thuis aanstaande zondag.
Opstelling Pesse: Waninge, Moes, T. Veninga, Evenhuis, Dijkema, Strijker, de Vries (de Graaf), M. Veninga, van Wijk, Slomp (Woldman) en van Slooten.
Man(nen) van De Wedstrijd: SV Pesse Zondag 1.