Sport

Noordscheschut wint gezapig bekerduel van DZOH

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 – 0 gewonnen tegen DZOH uit Emmen. Na een fletse eerste helft, stelde men in de tweede helft orde op zaken. Nick Koster was trefzeker vanuit een penalty, en Jos Kroezen kopte vlak voor tijd stijlvol de 2 – 0 tegen de touwen. Door deze overwinning heeft Noordscheschut een vervolg in het bekertoernooi nog volledig in eigen hand.

Noordscheschut trad vandaag aan zonder de afwezigen Melvin Mol en Leon Vlietstra. Dennis Hooijer nam plaats in de achterste linie en Aron Boer vulde de vrijgekomen plaats in op het middenveld. Youngster Bjorn Schonewille mocht het vanaf de aftrap gaan proberen in de frontlinie. Na een aftastende openingsfase, waarin beide teams zoekende waren, moest Wiebe Zinger in de 11e minuut redding brengen op een vrije bal van de gasten. Noordscheschut had een optisch overwicht. En Schonewille was dicht bij een treffer, maar diens kopbal, na een voorzet van Roy Hooijer, verdween over het vijandige doel. Hierna ontspon zich een slordig duel. Passes kwamen niet aan, er werden verkeerde keuzes gemaakt en sporadische voorzetten bereikten niet of nauwelijks de doelmond. Dit leverde verder weinig noemenswaardige momenten op. Op slag van rust verdween een vrije bal van DZOH naast het doel van Zinger en andere zijde werd een afstandsschot van Lauren Lanning vroegtijdig in de kiem gesmoord.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de gasten. Een aanvaller van DZOH brak door over de rechterflank, maar diens doelpoging verdween huizenhoog over het doel van Zinger. In de 50e minuut brak Boer door op links en een verdediger van DZOH zag zich genoodzaakt om de inzet van Boer te keren met de hand. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Koster. Na deze treffer bleef Noordscheschut de bovenliggende partij. Men had pech dat een scherp aangesneden voorzet van Lanning geen medespeler wist te bereiken. In de 66e minuut werd Koster de diepte ingestuurd. Waar Koster misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan, legde hij nu het leer terug op de mee opgestormde Danny Bouwman, maar diens schot werd geblokt. Hierna was Kroezen dicht bij een treffer, maar zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd kwam de ingevallen Rijnald Vos oog in oog met de sluitpost van DZOH, maar de inzet van Vos werd gekeerd. In de 85e minuut was er dan toch loon naar werken. Na een voorzet van Boer, vanuit een afgeslagen corner, knikte Kroezen het leer snoeihard in het dak van het doel, 2 – 0. In de absolute slotfase was Lanning nog dicht bij een derde treffer, maar hij mikte het speeltuig langs de verkeerde kant van de paal.

Komende zaterdag speelt Noordscheschut om 17.00 uur de laatste beker-poulewedstrijd tegen Rolder Boys, thuis op sportpark De Meulewieke. Een winstpartij betekent dat de formatie van oefenmeester Marc van Meel zich plaatst voor de volgende ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen