Noordscheschut uitgeschakeld na enerverend duel tegen effectief WKE’16

Noordscheschut mag het volgend seizoen gewoon weer gaan proberen in de 2e Klasse. In de halve finale van de nacompetitie was de equipe van Berry Zandink de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar door persoonlijke fouten liep men de gehele wedstrijd achter de feiten aan te voetballen.

De eerste goede mogelijkheid was voor Noordscheschut. Een afgemeten dieptebal van aanvoerder Jos Kroezen bereikte Enrico Schonewille. De volley van Schonewille verdween echter voorlangs. Noordscheschut zette WKE ‘16 goed onder druk, de oranjehemden beperkten zich in de openingsfase enkel tot verdedigen. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet. Een vrije bal van Melvin Mol werd geblokt en een vrije bal van Brakel verdween hoog over. Aan de andere zijde was het na tien minuten wel meteen raak. Na een splijtende dieptepass dook de pijlsnelle Florian Zekeri vrij op voor het doel van Wiebe Zinger. De sluitpost maakte zijn doel goed klein, maar kon de openingstreffer niet voorkomen.

Noordscheschut leek even uit het veld geslagen, maar pakte de draad al snel weer op. Enrico en Bjorn Schonewille doken enkele malen gevaarlijk op voor het vijandige doel. Vooralsnog zonder het gewenste resultaat. Inmiddels was de geblesseerd geraakte doelpuntenmaker Zekeri al vervangen. Na ruim een half uur spelen kwam Noordscheschut verdiend langszij. Een inzet van Björn Schonewille werd van richting veranderd en belandde achter de kansloze doelman Wim Kok.

Na deze treffer ging een ijverig Noordscheschut Op jacht naar een voorsprong. Mogelijkheden van Mees Vos bleven onbenut. Op slag van rust mocht Lorenzo Hendriks nog aanleggen voor een vrije bal. Vanaf veertig meter schoof de bal langs Zinger 1 – 2. Gezien de krachtsverhoudingen binnen de lijnen de wereld op zijn kop. Maar WKE ‘16 uiterst effectief met de twee mogelijkheden die ze kregen.

Het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. De bezoekers schakelden over naar het parkeer-de-bus-systeem, aan Noordscheschut de taak om deze muur kapot te spelen. De eerste kans was echter wel voor WKE, Zinger bracht bekwaam redding. Aan de andere zijde zorgde een omhaal van Kevin van Dalen voor gevaar, maar hij werd teruggefloten vanwege gevaarlijk spel. Na een uur spelen achtte Zandink de tijd rijp voor een dubbele wissel. Brakel en Mol werden vervangen door Danny Kiekebelt en Aron Drent. Drent was meteen dicht bij de gelijkmaker. Zijn bekeken afstandsschot werd met een wereldredding van Kok onschadelijk gemaakt. Aan de andere zijde schoot invaller Matthijs Hensens voorlangs.

WKE in deze fase van de wedstrijd op het tandvlees. Men moest alle zeilen bijzetten om de aanvalsdrift van de Schutters te temperen. Enrico Schonewille was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn inzet, vanuit kansrijke positie verdween over. Toen enkele minuten voor tijd diezelfde Schonewille, geheel vrijstaand, zijn inzet tegen de paal aan zag belanden leek het pleit beslecht. Toch kregen de Schutters loon naar werken. Het was Bjorn Schonewille die in de 92e minuut de 2 – 2 aantekende. Bijna had Vos de Schutters naar een overwinning gekopt. Zijn kopbal verdween voorlangs.

Tijdens de verlenging leken de bezoekers uit Emmen rijp voor de slacht. Toch werden de gasten andermaal in een zetel geholpen. Een diepe bal werd foutief ingeschat. Hensens was er als de kippen bij en liftte het leer over de uitstormende Zinger. De Schutters wederom op achterstand en op jacht de gelijkmaker. Een snoeiharde volley van Kiekebelt spatte uiteen op de paal. De dadendrang van de onvermoeibare thuisploeg bleef maar aanhouden. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Halverwege de tweede verlenging was het aanvoerder Kroezen die de 3 – 3 op het scorebord kopte.

Hierna werd er niet meer gescoord. Een penaltyserie moest uitkomst gaan brengen. Tijdens deze loterij trok WKE ‘16 aan het langste eind. Zij mogen het volgende week tijdens de finaleronde op gaan nemen tegen de winnaar van FC Burgum tegen Rolderboys. Verslag Ryan Prins Foto: Schonewillefotografie