Sport

Mooie prestaties tijdens de Dijkhuizenrun

Ruinerwold – Op zaterdag 2 september 2023 vond de Dijkhuizenrun in Ruinerwold plaats. De hardlopers konden kiezen tussen de vijf of tien kilometer. Tijdens deze mooie zomeravond werd er goed gepresteerd door hardlopers van HAC’63.

Het parcours

Om 18:30 uur vond de start plaats. De hardlopers van de vijf en tien kilometer startten tegelijkertijd. De start- en finishlijn bevond zich naast het dorpscafé. Het looprondje was erg gevarieerd. Zo liepen de lopers zowel verhard als onverhard. Dit betekende dat ze ook over een bruggetje, een grasveld en zelfs door een aardappelveld heen liepen.

De vijf kilometer

Bij de dames pakte Tamara de Vries de overwinning bij de dames senioren. Dit was net niet voldoende voor de overall-winst bij de vrouwen. Wel had De Vries bijna een minuut voorsprong op de nummer twee in haar categorie. Bij de mannen senioren eindigde Marnix Prins net naast het podium. Met een tijd van 19:14 minuten werd hij vierde in deze categorie. Toch mag hij erg tevreden zijn met deze tijd op dit afwisselende vijf kilometer parcours. Geert Bremmer liep met 22:22 minuten ook een keurige tijd. Hiermee werd hij negende bij de mannen senioren. Bij de mannen 40+ eindigde Karel Prins ook net naast het podium. Het lijkt haast in de achternaam te zitten. Met 20:59 minuten bleef hij precies onder de 21 minuten en werd hij vierde in zijn categorie. Paul Dekker werd zesde in deze categorie. Hij legde het parcours af in 22:06 minuten.

De tien kilometer

De tien kilometer werd een prooi voor Harm-Jan Martens. Met een ruime voorsprong pakte hij de overwinning, zowel overall als in zijn eigen categorie bij de mannen 40+. Extra knap, omdat hij deze week ook al twee andere loopwedstrijden heeft gewonnen. Paul Hulzentop legde de twee rondes af in 46:38 minuten. Hiermee werd hij achtste bij de mannen senioren. Bij de vrouwen mocht Antien van der Vegt het zilver in ontvangst nemen. In driekwartier wist zij de twee rondes af te leggen, om precies te zijn in 45:29 minuten. Een knappe prestatie! Zo was het een mooie en zonnige loopavond, voor zowel de hardlopers als het publiek.

Tekst: L. Prins

Foto: L. Prins

Foto: Op de foto zien we Marnix Prins, die net naast het podium eindigde op de vijf kilometer bij de mannen senioren. Maar met 19:14 minuten liep hij een goede tijd over dit afwisselende parcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen