Machteloos Hoogeveen opnieuw onderuit

HOOGEVEEN – Hoogeveen slaagde er ook in de derde wedstrijd niet in om van de hatelijke nul punten af te komen. Tegen het vooraf eveneens puntloze Kampong was men machteloos en werd er vrij kansloos met 0-3 verloren. Ook de doelcijfers van 1 voor en 10 spreken boekdelen. De ploeg van trainer Stef Lamberink is nu de enige ploeg in de Derde Divisie dat nog puntloos is.

De Hoogeveen-trainer wilde voor aanvang niet spreken van een ‘zes punten duel’. “Ik laat mij in deze fase van de competitie niet door resultaten leiden. Natuurlijk is het een belangrijke wedstrijd, maar dat was het vorige week ook en dat zal volgende week ook het geval zijn. In snap best dat mensen de ranglijst erbij halen, maar voor telt dat op dit moment niet.”

Lamberink wil zich ook niet verschuilen achter de vele blessures. “Natuurlijk mis je jongens die zich al bewezen hebben op dit niveau. Door het er telkens over te hebben raak je steeds verder verwijderd van hetgeen we nog wel kunnen. Het is de reden dat ik het er ook niet telkens over wil hebben.”

Veel strijd in beginfase

In een gelijkopgaande beginfase werd er door beide ploegen veel strijd geleverd, maar veel kansen leverde dit niet op. Twee pogingen van Louis Vijfhuizen strandden. Jim Veltmaat probeerde het van ver, maar gleed uit en zag zijn poging vanaf eigen helft, door Kampong doelman Job Peeters gekeerd worden.

Na een korte drinkpauze werden de gasten uit Utrecht sterker. Nadat spits Berend Witteveen na een klein half uur spelen al een goede kans had gemist, was het een paar minuten later wel raak. Merijn Muskens zette aan de rechterkant goed door, waarna Witteveen de 0-1 kon binnenschieten.

Doelpunten cadeau

De geblesseerd geraakte Kampong-spits werd direct na zijn treffer gewisseld voor Siemen Eikemans, die bijna direct de voorsprong verdubbelde. Doelman Stan Meekhof kon de 0-2 maar ternauwernood voorkomen door de bal te verwerken tot hoekschop. Uit die corner werd wel gescoord. Eijkemans stond moederziel alleen op de doellijn en bepaalde ongehinderd de ruststand op 0-2.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De thuisploeg stond slap te verdedigen en gaf de kansen cadeau. Het was aan Meekhof te danken dat de gasten niet verder uitliepen, al kon hij niet voorkomen dat Eijkemans zijn tweede en Kampongs derde met het hoofd in het doel werkte.

Geen power

“Er zit op dit moment geen power in. Duels worden maar voor 50 procent aangegaan. Als je in de Derde Divisie wilt spelen zul je die duels zelfs voor 200 procent moeten aangaan. Dat is de basis”, keek Stan Meekhof na afloop terug voor de camera van Hoogeveen TV. “We moeten gewoon goed blijven trainen en vooral fit worden. Als dat het geval is, heb ik er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt.”

Volgende week gaat Hoogeveen op bezoek in Haaksbergen bij HSC’21. Die wedstrijd begint om 14.30 uur en is ook live te volgen via Hoogeveen TV.

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Natasja Hegeman