Sport

Mark Tuit stopt noodgedwongen als voorzitter bij HODO

Hollandscheveld – Na ruim 1,5 jaar moet Mark Tuit noodgedwongen stoppen met het prachtige duo-voorzitterschap dat hij  samen met Henk-Jan bekleedde. De reden is dat Mark namens zijn partij, de PvdA, wethouder mocht worden in de gemeente Hoogeveen.

Een kans en uitdaging die het verschil kan maken in het leven van mensen en die MarkTuit daarom met beide handen heb aangegrepen.

Als kleine jongen begon Mark al met voetballen. Op de voetbalschoenen die zijn ouders hadden gekregen van Jannes van Veen, de oud-trainer van HODO 1. Nu, zoveel jaren later, voetbalhij nog steeds met ontzettend veel plezier bijd eze prachtige club.

Mark verteld:

”Datzelfde plezier beleefde ik aan het voorzitterschap. Hoe mooi is het om samen met een leuk, gezellig en gedreven bestuur je schouders onder ons HODO te mogen zetten. Natuurlijk nooit alleen, maar altijd samen met onze leden, vrijwilligers, supporters en sponsors.

Want HODO zijn we samen.

Natuurlijk blijf ik me inzetten voor onze club. Eens een zwart-wit hart, altijd een zwart-wit hart.

We zijn dat allemaal verplicht, omdat zonder dat belangrijke vrijwilligerswerk onze club niet kan bestaan.

Maar we zijn het nog meer verplicht aan onze voorgangers, zij die meer dan 60 jaar geleden onze prachtige club oprichten.

Tijdens ons jubileumfeest zei ik daarover het volgende:

‘De zweetdruppels die al onze vrijwilligers in dit feest en in het afgelopen seizoen hebben gestopt komen bij de zweetdruppels die onze voorgangers al op ons sportpark hebben liggen. Zij die, ruim 60 jaar geleden, in een tijd dat zondagvoetbal uit den boze was binnen de gemeente Hoogeveen opstonden voor hun principes. Zij die in die tijd ervoor zorgden dat ons mooie HODO werd opgericht. Zij die we daarvoor altijd dankbaar moeten blijven zijn. Wat hadden we ze graag laten zien hoe hun mooie HODO-droom is uitgekomen. En dat geldt natuurlijk ook voor hen die ons de afgelopen 60 jaar zijn ontvallen.

 

Een mooi spreekwoord uit Catalonie leert ons dat ook: Als we ver kunnen kijken, is het omdat we op de schouders van onze voorouders staan.

En wat kunnen we ver kijken op dit moment. HODO 1, 2 en 3 zijn kampioen geworden. We hebben 6 seniorenelftallen bij de heren, een mooi damesteam en een 7X7 damesteam.

Maar ook ons sportpark ligt er fantastisch bij, jeugdspelers stromen weer door naar onze selecties, onze sponsoren blijven ons trouw en het is weer gezellig druk op ons mooie sportpark.’

Beste HODO-familie, geniet van een fijne zomer en we zien elkaar tijdens het nieuwe voetbalseizoen op ons mooie sportpark.

#HODOmeerdaneenclub”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen