Sport

Kwiek vergeet de verdediging

Op zondag 22 januari begonnen de dames van Kwiek aan hun tweede duel van 2023. 

De dames uit Groningen, V&S, een zware tegenstander voor Kwiek want eerder in de competitie werd verloren. De dames keken al snel tegen een 1-3 achterstand aan. Toch kon Kwiek nog bijtrekken en stond de stand weer gelijk 3-3. Aanvallend had Kwiek niet veel geluk, meermaals werd de paal of lat geraakt. Kansen die door de Groningers beter benut werden. Marloes Oort, kon met echte Marloesballetjes, een stuitje in de bovenhoek wel tot scoren komen. V&S bleek aanvallend toch echt een maatje te groot en verdedigend wist Kwiek hier niets tegenin te brengen. Kwiek wat graag voor de onderschepping gaat kwam nu hierin te kort. De dames gingen rusten met al een ruime achterstand 11-18.

In de tweede helft denderde V&S door. Kwiek bleef verdedigend achter de feiten aanlopen en kwam ook scorend te kort. Corine Bijl kon via een snelle aanval nog wel meermaals het doel vinden vanaf de rechterbouw. Ook in de break-out bleef Kwiek scherp maar hier konden zij te weinig gebruik van maken.

De eindstand was 25-37 in het voordeel van de dames uit het hoge Noorden. Volgende week spelen de dames uit in Zwartmeer. Foto: Hans Khoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen