Sport

Joas Dekker prijzenkanon voor Hoogeveense jeugdschakers

Hoogeveen – Na een weekje zonder prijzen was het zaterdag weer raak voor de jeugd van Schaakclub Hoogeveen. Er werden twee prijzen gehaald tijdens het Grand Prix-toernooi van Bolsward. Beiden prijzen kon Joas Dekker op zijn naam schrijven.

 

Joas had een paar minder goede toernooien gespeeld, maar deze keer deed hij het weer erg goed. Je ziet het vaak bij schaken dat talentvolle kinderen even een mindere periode hebben voordat ze een grote sprong voorwaarts waken. Joas speelde de sterren van de hemel. Wanneer hij in de laatste ronde niet een klein foutje had gemaakt had hij nog eerste kunnen worden. Nu kreeg hij de beker voor de derde plaats. Joas kreeg ook nog een cadeaubon omdat jij het toernooiprobleem juist had opgelost.

 

Voor Lyvia de Jonge was het ook een spannende dag. Ze speelde voor het eerst sinds november weer een toernooi. Toen werd ze derde op Schiermonnikoog. Vanwege dat succes was ze dit keer in een moeilijkere poule ingedeeld. Daarin liet Lyvia zien dat ze de afgelopen maanden veel vooruit was gegaan. Ze leek rechtstreek op een tweede plek af te gaan, maar na een foutje in de laatste ronde werd het een vierde plek. Toch een prestatie om trots op te zijn en een waar veel potentie inzit.

 

Zoals Joas eerder in een ‘leerperiode’ zat, beleeft Besher Mousa er nu een. Hij had een ongelukkig toernooi. Telkens waren er kansen, maar werd het net niet. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij alles verloren tegen sterke tegenstanders. Positief was wel dat hij het koppie niet liet hangen en in de laatste ronde een mooie partij wist te winnen.

 

 

Joas Dekker. Foto Schaakclub Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen