Sport

Kraker tegen SC Elim cruciaal voor Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen – De ‘kraker’ van zaterdag tussen Hoogeveen zaterdag en SC Elim is er één die altijd beladen is. Toch zullen de gasten ontspannener aan het duel beginnen dan Hoogeveen. Al vroeg in het seizoen moet de ploeg van trainer Edward Sabandar in de achtervolging. Het gat bedraagt nu vijf punten en groeit bij een nederlaag dus naar acht punten.

De wedstrijd tegen Elim is er één waar door beide partijen al een tijd naar uit wordt gekeken. Iedereen heeft ook nog de kraker voor ogen uit 2014 toen beide ploegen voor 1000 toeschouwers streden om de bovenste plek in de vierde klasse. Nu vier jaar later zijn beide ploegen titelkandidaat in de derde klasse en lijkt Elim op dit moment de beste papieren te hebben.
Bij Hoogeveen waren de verwachtingen hoog voor aanvang van het seizoen. Die verwachtingen zijn tot nu toe nog niet helemaal uitgekomen. Ondanks de afwezigheid van Eduard Kobes houdt men al vier wedstrijden op rij achterin de nul. Een positief punt. Op het middenveld en in de voorhoede ontbreekt het echter op dit moment aan de nodige creativiteit en de juiste veldbezetting. Het flitsende aanvalsspel dat de ploeg kan spelen, hebben de supporters dan ook nog nauwelijks gezien.
Tegenstander Elim is al een aantal jaren bezig met een succesverhaal. Drie jaar geleden volgde er even een dip toen een aantal spelers het hogerop probeerden. Allen keerden uiteindelijk met een ervaring rijker terug op het oude nest met het kampioenschap van de vierde klasse, het winnen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi en de huidige, ongeslagen, koppositie tot gevolg. De ploeg van trainer Jan Otto Benjamins is uitgebalanceerd.
In competitieverband stonden beide ploegen tot nu toe vier keer tegenover elkaar (uit en thuis) en wist Hoogeveen nog nooit te winnen. Eén keer werd het gelijk en drie keer won Elim.
Op het veld zullen beide volksclubs tot het uiterste gaan. Het verleden heeft ook bewezen dat de kruitdampen na afloop weer snel zullen optrekken en er een gezellige ‘derde helft’ volgt. Die zal ook zaterdag weer opgeluisterd worden met live muziek van de Party DJ’s Marcel & Erwin.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit het duel uit 2014 (Foto: Gerjo Stegeman).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen