Amusement

Feestelijke opening Meziek uut Veen

Hoogeveen – De Verhalenwerf start op zaterdag 3 november met Meziek uut veen, een bijzonder project over bandjes uit Hoogeveen in de jaren 1965-1985. Het project wordt deze dag feestelijk geopend met een optreden van The Magnolians en een Verhalentafel.

Programma:
Vanaf 13.30 uur: Optreden The magnolians
14.00 uur: Verhalentafel met Patrick Neumann en Ed Wennink

The Magnolians
In 1979 troffen enkele liefhebbers van `Jazz Oude Stijl’ elkaar tijdens een jazzconcert in De Tamboer. Al snel wisten zij zoveel liefhebbers te interesseren ze dat het orkest The Magnolians konden oprichten. The Magnolians spelen onder andere Ragtimes van Jerry Roll, Cotton Club arrangementen van Duke Ellington en muziek van Glenn Miller en de Ramblers. Het orkest bestaat tegenwoordig uit tien leden.

Verhalentafel
Aan de Verhalentafel schuiven aan: Bertus ten Caat, Johan Nauta, Aly Loopers, Jan Stam, Bert Nijmeijer, Menno van Dorsten, Hans van Beek, Jordan Laturake en Hendrikus Loof. Zij praten over de bandjes in Hoogeveen in jaren 1965-1985.
Expositie
Op 3 november gaat de expositie Meziek uut Veen van start met foto’s, teksten en bijzonder beeld- en geluidsmateriaal. 3 november is een begin. Hierna is Hoogeveen aan zet. Vanaf die datum krijgen de Hoogeveeners de kans mee te werken aan het project door nieuwe verhalen, foto’s, films, geluidsfragmenten en veel meer aan te leveren. De expositie Meziek uut Veen is tot en met 12 april 2019, tijdens openingsuren, te zien in Bibliotheek Hoogeveen. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen