Jan Hup: ”De vorige bekerderby vergeet ik nooit meer”

HZVV en VV Hoogeveen nemen het woensdag 13 maart aanstaande tegen elkaar op in de achtste finale van de districtsbeker. Jan Hup(20) en Hidde Streutker(24) kunnen zich de vorige bekerkraker tussen beide teams nog al te goed herinneren en hopen op hetzelfde resultaat, al zien zij zichzelf niet als favoriet voorafgaand aan het duel.

Streutker en Hup zijn gezamenlijk goed voor ruim 250 wedstrijden in HZVV 1 en behoren dus, ondanks hun leeftijd tot de ervaren spelers binnen het team. In de kleedkamer van HZVV zijn de heren de absolute gangmakers. ‘’Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden, wanneer er iets gebeurt in de kleedkamer zijn wij er altijd betrokken’’, vertelt Streutker. Verschillende nieuwe teamgenoten hebben in hun eerste weken met verbazing gekeken naar het komische duo: ‘’Fabian Stevens heeft wel eens gezegd dat wij niet sporen’’, lacht de 24-jarige doelman.

Op 19 november 2016 speelde het duo ook al in het vorige bekerduel tussen beide teams. Destijds wonnen de roodwitten met 2-1 dankzij twee goals van Frank Strijker. Beide heren kijken met genoegen terug op dat duel. ‘’De entourage was zo mooi en na een moeizame eerste helft kantelden we de wedstrijd na rust helemaal om en voetbalden we veel beter, waardoor we met 2-1 wonnen’’, vertelt Streutker.  ‘’Ik denk dat beide teams momenteel een betere selectie hebben dan tijdens de vorige derby, met name VV Hoogeveen. Vorige derby waren wij licht favoriet, maar ik denk dat zij als hoofdklasser dat aanstaande woensdag zijn’’ aldus Hup.

HZVV heeft dit bekerseizoen al hoofdklassers SC Genemuiden en SV Urk uitgeschakeld en hoopt aanstaande woensdag die succes voor te zetten, maar zal dat wel moeten doen zonder de geschorste verdedigers Jan Hup en Alex Zomer. Hup kreeg in de vorige ronde tegen Urk twee keer een gele kaart en was zich snel bewust van de consequenties: ‘’Ik dacht meteen aan de wedstrijd tegen Hoogeveen. Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik het er nog over gehad met een paar teamgenoten, maar in de emotie van de wedstrijd denk je daar niet meer over na en geef je alles’’, aldus Hup.

Ondanks de afwezigheid van Hup hopen beide heren op een sfeervol Bentinckspark aanstaande woensdag. De twee zijn het er over eens dat wedstrijden zoals deze de mooiste zijn om te spelen. ‘’De opkomst tijdens de vorige derby vergeet ik nooit meer, dat was zó mooi’’, aldus Hup. ‘’Als het zo druk en sfeervol is heb je zoveel zin om te beginnen, het geeft echt een enorme boost aan ons allemaal’’, voegt Streutker toe.