Sport

HZVV worstelt zich langs taai MSC

Hoogeveen – De tweede wedstrijd van HZVV tijdens het toernooi om de Offerein bokaal tegen hoofdklasser MSC leverde de Hoogeveners een 2-0 zege op. HZVV had veel moeite met het compact verdedigende MSC, dat de indruk maakte ten koste van alles niet weer tegen een grote nederlaag aan te willen lopen. De wedstrijd viel als kijkspel enigszins tegen, omdat het aantal goede kansen beperkt bleef. HZVV had wel meer balbezit, maar de eindpass ontbrak te vaak. Na twee zeges wordt vrijdag in het onderlinge duel met Hoogeveen duidelijk wie de bokaal hoog mag houden.

HZVV-trainer Gert van Duinen geeft in deze oefenwedstrijden iedereen speeltijd en ten opzichte van zaterdag begonnen Yannick Manusiwa, Reza Hosseini, Tim Mulder, Kelly Joao en Luke Millar in de basis. HZVV miste Romano Djababoe en Noah ten Brinke. MSC wilde na grote nederlagen tegen ACV en Hoogeveen niet opnieuw als kanonnenvoer dienen. De Meppelers speelden compact en waren fel in de duels. HZVV had dan ook veel moeite door de hechte defensie te komen, waardoor de thuisclub nauwelijks opgelegde kansen kreeg. De eerste kans was na een kwartier voor de gasten via Camiel Fidom, die kansrijk naast schoot. Beide ploegen leden veel balverlies, waardoor er weinig te genieten viel voor de toeschouwers. HZVV viel wel aan, maar strandde vaak op een goed georganiseerde defensie van MSC. Vlak voor het half uur viel toch de 1-0 voor de thuisclub. Na een corner viel de bal voor de voeten van Luke Millar, die niet twijfelde en het leer langs doelman Marc Holterman in de touwen joeg. HZVV bleef ook na de voorsprong de betere ploeg, maar was toch te slordig in de passing, waardoor MSC nauwelijks in de problemen kwam. MSC gokte op de counter via Ronan Zwaagstra, maar hij werd niet gevaarlijk. Na een slippertje van Yannick Manusiwa werd MSC even kansrijk, maar Manusiwa herstelde zijn foutje uitstekend. Vlak voor rust brak de snelle Luke Millar over links door, maar zijn voorzet was spits Yoran Popovic net te machtig.

Zonder wissels werd het tweede bedrijf begonnen, waarin het spelbeeld niet veranderde. HZVV was meer in balbezit en MSC loerde op de tegenaanval. Bij de eerste aanval van MSC kwam HZVV goed weg toen een schot van Noah Schuurman tegen het aluminium botste. Aan de andere kant zorgde vooral Kelly Joao door zijn snelheid voor dreiging, maar zijn voorzetten misten te vaak precisie. Regelmatig werd hij en Luke Millar afgevlagd wegens buitenspel en grensrechter Jan Schoenmaker maakte zich daarmee niet populair bij HZVV. Er werd soms stevig ingegrepen en in sommige gevallen had een gele kaart niet misstaan. Alleen Jim Veltmaat ontving een gele prent wegens protesteren. Jan Hup en Daan Wijma namen de plaats in van Alex Zomer en Paul Bangura. Na een uur kwamen Lorenzo Valente en Sander Dzemidzic voor Luke Millar en Pierre Semudenge in het veld. Even later vergrootte HZVV de voorsprong. Na een corner van Tim Mulder liet doelman Holterman het leer los en Daan Wijma tikte de bal via de onderkant van de lat in het net. In het laatste kwartier bracht MSC-trainer Berry Zandink, Oussma El Mansouri, Patrick van Keulen en Dedmer Kraakman in de ploeg voor Remco van Keulen, Camiel Fidom en Noah Schuurman. HZVV bleef domineren en Tim Mulder had de 3-0 op zijn schoen, maar hij mikte naast. Na de nodige buitenspelsituaties en overtredingen zette MSC in de slotfase nog even aan. Remco Hof had de spanning terug kunnen brengen, maar zijn inzet pareerde Hidde Streutker goed. Bij een vrije bal van Matthijs Hensens moest Streutker gestrekt naar de hoek. In de rebound kreeg Oussama El Mansouri de bal ook niet langs Streutker.

HZVV-MSC 2-0 (1-0)

  1. Luke Millar 1-0, 66. Daan Wijma 2-0. Scheidsrechter: Boekholt. Geel: Veltmaat (MSC).

HZVV: Streutker; Bangura (55. Wijma), Manusiwa, Zomer (55. Hup), Hosseini; Mulder, Stevens, Semudenge (60. Valente); Millar (60. Dzemidzic), Joao, Popovic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen