Algemeen

World Cleanup Day Hoogeveen

Hoogeveen – 21 September is het World Cleanup Day. Dit is een campagne die vanuit de Plastic Soup Foundation wordt gevoerd en is de grootste wereldwijde opruimactie. Het houdt in dat over de hele wereld er deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd wordt. Je kunt eigenlijk op twee manieren mee doen, of je sluit je aan bij een bestaande actie, of je zet zelf een actie op de kaart.
Anouk Benjamins en haar  zus en ik hebben ervoor gekozen om zelf een actie op de kaart te zetten, namelijk in Hoogeveen. Iedereen die het leuk vindt om hieraan mee te doen, kan zich inschrijven via ons evenement op Facebook, genaamd: World Cleanup Day Hoogeveen, of je kunt je inschrijven via de website van de Plastic Soup Foundation . Hier kun je heel makkelijk de World Cleanup Day campagne aanklikken, en Hoogeveen opzoeken op de kaart.
De reden dat deze campagne gevoerd wordt, is omdat het de laatste jaren steeds duidelijk wordt dat zwerfafval en dan vooral niet afbreekbaar plastic een groot probleem begint te worden. Plastic dat blijft liggen kan nare gevolgen hebben, denk aan dieren die dit zien als iets om te eten en hierdoor sterven, of plastic wat in de zee terecht komt. Naast het feit dat het heel goed is om wat minder plastic te gebruiken, is het ook belangrijk om van al dat zwerfafval af te komen. Door acties als deze, worden mensen zich nog meer bewust hoe erg het probleem is, en hoe belangrijk het is om er met z’n allen wat aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen