© Schaakclub Hoogeveen

Hoogeveense schakers halen het net niet

Hoogeveen – De D-team (t/m 12 jaar) van Schaakclub Hoogeveen heeft zich net niet geplaatst voor de halve finales van het NK voor clubteams. In een super spannende regionale ronde wist het viertal net wat te weinig bordpunten te verzamelen.

Er stonden zaterdag vijf plaatsen voor de halve finale op het spel. Drie teams uit Groningen staken er bovenuit. Daarachter was een grote groep die kans maakte op de overige twee NK-tickets. Voor Hoogeveen speelden Besher Mousa, Jan-Wietse Klijn, Pieter Inia en Yenz Nijman. Allemaal deden ze het goed, maar Yenz deed het super goed op bord vier. Hij won daar vijf van de zeven partijen en scoorde flink meer dan waarop op basis van zijn rating gerekend mocht worden.

Het hele toernooi schommelde het Hoogeveense team rond de vijfde plaats. Met het ingaan van de laatste ronde waren de vier opgeklommen naar de vierde plek. Dit betekende wel dat in de laatste ronde tegen een van de koplopers gespeeld moest worden. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren. Het werd dus een gedeelde vijfde plaats. Daarna moesten bordpunten bepalen of de Hoogeveense jongens door mochten naar de volgende ronde. Dit lukte dus net niet.

Het schaakseizoen is voorlopig nog niet voorbij. Zo worden op 15 juni de kwalificatiewedstrijden voor de NK-jeugdteams E (t/m 10 jaar) en C (t/m 14 jaar). Deze wedstrijden worden in Pesse gespeeld.

Besher Mousa, Pieter Inia, Jan-Wietse Klijn en Yenz Nijman hadden een leuk toernooi.