Algemeen

Henk en Jennie uit Elim 65 jaar getrouwd.

Henk Dekker (90) en Jennie Dekker – Mol (86) zijn 27 mei 65 jaar getrouwd. Ze hebben elkaar ontmoet bij de zus van Jennie. Ze trouwden in het gemeentehuis van Hoogeveen en gaven een feest in café van der Weide in Elim.

Na hun huwelijk gingen zij inwonen bij de ouders van Henk en konden later dit huis overnemen. Ze wonen er nog steeds en hopen dat ze er tot het laatst kunnen blijven wonen.

Henk werkte eerst in het veen bij de turfmachine Swinters en als er geen werk was dan zocht hij werk bij andere fabrieken. Later werd er een schuur gebouwd voor mestkalveren en een paar koeien. Voor en na het werk melkte hij de koeien en Jennie voerde de mestkalveren. Later ging hij werken bij Schagen wegenbouw en kon hij met 57 jaar met vroegpensioen.

Jennie zorgde naast de mestkalveren voor het gezin (1 dochter en schoonzoon, 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Henk en Jennie Dekker hoeven niet zo nodig op vakantie ze genieten van hun vrije plekkie op de Wieke maar een dagje uit vinden ze wel fijn.

Ze vervelen zich absoluut niet. Een greep uit hun bezigheden: groentetuin, Elim Vitaal kaartje leggen met kennissen of familie en spelletjes op de iPads (ze hebben er allebei 1).

Ze vieren hun huwelijksjubileum met familie en vrienden met een etentje.

Ook bij Regionieuws Hoogeveen hebben we te kort aan vrijwilligers en is het jammer genoeg niet gelukt om een fotograaf langs te sturen

Aankomende evenementen